Kan'dil'e isyan

Terörist Karayılan, "Kürtçe'yi yaygınlaştırın" diye emir verdi. İki KCK sanığı, tepki gösterdi: "Talimatı verirken bari Türkçe konuşmasın"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2012 Güncelleme 29 Ekim 2012, 00:00
Kan’dil’e isyan

İÇİNDEKİLER

Siirt'teki KCK soruşturması, kanlı örgütün içinde başlayan bölünmeyi gözler önüne serdi. Kurtalan ilçesinde KCK yapılanması içinde faaliyet yürüten sanıklarla ilgili iddianame tamamlandı. Bu iddianameye birbirinden ilginç telefon görüşmeleri de yansıdı. Söz konusu kayıtlarda tutuklu olan KCK'lı sanıkların PKK'nın Kandil'deki sözde lider kadrosuna isyan bayrağı açtıkları tespit edildi. Terörist cenazelerinin sahiplenilmesi, kepenk kapattırılması, güvenlik güçleriyle çatışma için kullanılan sanıkların buna karşı çıktıkları belirlendi.

'İNANDIRICI DEĞİL!'
Kürtçe'nin yaygın hale getirilmesiyle ilgili sözde yönetici Murat Karayılan'ın yaptığı açıklamaya ise "küfür" yağdı. İşte o konuşma: Sanık 1: "Cemal arkadaş, (Karayılan) Kürtçe'nin daha yaygın kullanılması gerektiğini söylüyor." Sanık 2: "S...tirsin gitsin. Bu çağrıyı yaparken bile kendisi Türkçe konuşuyor. Bari böyle bir çağrıda da Kürtçe konuşsun. Daha inandırıcı olur."

Özgür CEBE