Manisa'da orman yangını

Manisa'da, Spil Dağı Milli Parkı'nda çıkan orman yangını söndürülmeye çalışılıyor

Giriş Tarihi 29 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 29 Ekim 2012, 23:47
Manisa’da orman yangını

İÇİNDEKİLER

Spil Dağı Milli Parkı giriş noktasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, kızılçam ağaçlarıyla kaplı alanda, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Belediyesi itfaiye ekipleri, havanın kararması nedeniyle havadan müdahale edilemeyen yangına, çok sayıda arazözle karadan müdahale ediyor.

Manisa kent merkezinden de gözlemlenebilen yangın nedeniyle, güvenlik güçleri, milli parka giden yolu araç trafiğine kapattı.

Yangının 10 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR


Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Spil Dağı Milli Parkı'ndaki orman yangınını söndürme çalışmalarının, aşırı rüzgarlı hava ve bölgenin çok sapa olması nedeniyle güçlükle yapılabildiğini söyledi.
Daşöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spil Dağı Milli Parkı giriş noktasında çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına ekiplerin müdahale ettiğini belirtti.

Yangını karadan söndürme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Daşöz, şöyle konuştu:
''Aşırı rüzgarlı hava ve bölgenin çok sapa olması, yangını kontrol altına alma çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Ümidimiz rüzgarın durması. Ayrıca meteoroloji de yağmurun beklendiğini bildirdi. Bir taraftan arkadaşlarımızın yürüttüğü çalışmalar diğer taraftan meteorolojik şartların da düzelmesi ile sonuç alınır diye ümit ediyoruz''

Bu arada, şu ana kadar yaklaşık 20 hektarlık kızılçam ormanına zarar veren yangına, 40 arazöz, 5 dozer, 10 yer ekibi ile Manisa, Saruhanlı, Akhisar ve Turgutlu ilçe belediyelerinin itfaiye araçları ile iş makineleri müdahale ediyor.