Hayat koşusu

Attan düşerek felç olan Yalçın Akağaç'ın hayatı karardı Hipodromlara veda etmek zorunda kalan ünlü jokey, vergi borcu yüzünden zor günler geçirmeye başladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2012 Güncelleme 30 Ekim 2012, 21:21
Hayat koşusu

İÇİNDEKİLER

Attan düşerek felç olan ünlü jokey Yalçın Akağaç, hayatla mücadele etmeye başladı. Akağaç, Türkiye'nin en tanınmış jokeylerinden biriydi. 13 yıla 13 bin yarış sığdırdı. En son ise 2010'da yapılan Başbakanlık Koşusu'nda birinci geldi ve ödülünü Başbakan Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Akağaç'ın hayatı 18 Ocak 2012'de karardı. Ünlü jokey Veliefendi Hipodromu'ndaki yarışta, attan düşerek omurgasını kırdı.

OTOMOBİLİNİ YOK PAHASINA SATTI
Omurgasına 12 platin takılan Akağaç'ın jokeylik hayatı bitti. 455 bin liralık vergi borcu ise jokeye ikinci bir darbe indirdi. Vergi borcunun 210 bin lirasını ödeyen Akağaç, 25 bin liralık taksidini ödemek için otomobilini yok pahasına sattı. Son 2 taksidini ise ödeyemedi. Akağaç, faiz işleyen 50 bin 700 liralık gecikmiş 2 taksidi nasıl ödeyeceğini kara kara düşünmeye başladı. Evini satmak istemediğini belirten Akağaç, "Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı'ya güveniyorum. Yardımlarını bekliyorum" dedi.

HUKUK MÜCADELESİ
Haber müdürümüz Mevlüt Yüksel'e konuşan Yalçın Akağaç, jokeylik hayatını bitiren kaza hakkında yasal mücadele başlattı. Akağaç, yarış sırasında sıkıştırıldığını belirterek, "kusur tespit davası" açtı.

BAŞBAKAN İLE SOHBET
Yalçın Akağaç, en son Başbakanlık Koşusu'nu kazanmıştı. Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisi gibi Kasımpaşalı olan başarılı jokeye "Kasımpaşa'dan jokey de çıkarmış" diye takılmıştı.

Mevlüt YÜKSEL