Kıyamet gibi

Maya takvimine göre, 21 Aralık'ta kopacak kıyametten bir tek Şirince kurtulacak. Bu nedenle köye dünyanın dört yanından akın devam ediyor. Ama köyde araba park etmeye yer kalmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2012 Güncelleme 30 Ekim 2012, 00:00
Kıyamet gibi

İÇİNDEKİLER

Maya takvimine göre, 21 Aralık'ta kıyametin kopacağını belirten insanlar, kıyametten yer yüzünde sadece Şirince köyünün etkilenmeyeceğine inanıyor. Bu inanış ise Şirince'de kıyametin erken kopmasına neden oluyor. Şirince'deki Kırkınca Evleri'nin sahibi İlkan Gülgün, turistlerle ilgili şöyle konuşuyor: "Misafirlere Şirince'yi neden tercih ettiklerini soruyor. 'Burada büyük bir enerji akını var. Başka ülkelere gidip gezdik, buradaki enerjiyi başka bir ülkede bulamadık' diyorlar."

KÖYLÜLER ÇOK MEMNUN
Şirince Köyü Muhtarı Levent Apak da, bu söylentilerin bir varsayım olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Kıyametin ne vakit kopacağını Allah'tan başkası bilemez. Ancak, bu söylentiler köyümüzde alışverişi artırdı. Köyümüzdeki esnafımız bu durumdan büyük fayda gördü. Çünkü birçok pansiyon ve konaklarımız yabancılar tarafından rezerve edildi bile. Böylece esnafın yüzü güldü." Şirince köyünde bu arada büyük bir otopark krizi yaşandı. Şirince köyüne akın eden binlerce yabancı turist köyü kilitledi. Köy girişinde bulunan otoparkın dolmasına aldırmayan ziyaretçiler arabalarını köyün arazilerine kadar park edince kargaşa yaşandı. Ziyaretini tamamlayıp köyden ayrılmak isteyen birçok ziyaretçi arabalarını bulundukları alandan alabilmek için saatlerce bekledi.

OTOPARKÇILAR ŞİKAYETÇİ
Köy girişindeki otopark sahibi Tekin Karadağ, bu durumdan büyük bir rahatsızlık duyduğunu belirterek, sürücülerle karşı karşıya kaldığını, köy muhtarlığının bu bölgeye herhangi bir görevlendirme yapmadığını, araziye giden araçların geriye dönmelerinin oldukça zor olduğunu kaydetti. Karadağ, yetkililere seslenerek, bu soruna bir çözüm getirilmesini istedi. Muhtar Apak ise, Şirince'nin yeni imar planında bu konuyla ilgili gerekli düzenlemenin yapılacağını belirtti.