ODTÜ savaş alanına döndü

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünde, açlık grevlerine destek veren bir grup öğrenci, taş ve sapanlarla polise saldırd

Giriş Tarihi 31 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 31 Ekim 2012, 21:24
ODTÜ savaş alanına döndü

İÇİNDEKİLER

ODTÜ kampüsü içinde toplanan ve cezaevlerindeki açlık grevlerini protesto eden yüzü maskeli bir grup öğrenci, kampüsün girişine doğru yürüdü. Ellerinde taş ve taş atmak için kullanılan sapanlar bulunan grup, önce özel güvenlik görevlilerine taş attı. Öğrenciler, kampüs girişinde önlem alan çevik kuvvet ekiplerine de taşlarla saldırdı. Öğrenciler, ODTÜ girişinde çöp konteynırlarını devirerek barikat kurdu.

Polis ekipleri de grubu dağıtmak için biber gazı ile müdahale etti.


EYLEMCİLER, ODTÜ'NÜN GÜVENLİK KULÜBELERİNİ ATEŞE VERDİ

Cezaevlerindeki açlık grevini destek vermek için eylem yapan marjinal gruplar, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişinde bulunan güvenlik kulübelerini ateşe verdi. Eylemciler, kulübedeki güvenlik kameralarını da parçaladı. Polisin eylemcilere müdahalesi sürüyor.

Bir grup eylemci ODTÜ'nün önünde cezaevlerindeki açlık grevini destek vermek için eylem yapmak istedi. Eylemciler bir süre sonra üniversitenin önündeki güvenlik kulübelerini ateşe verdi. Buna karşılık poliste gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Grup kulübelerin içinde bulunan güvenlik kameralarını da parçaladı. Yine grup kurdukları barikatları ateşe verirken, polis grubu dağıtmak için müdahalesine devam ediyor.