Büyükada planı devreye girdi

Büyükada'da yakalanan ajanların kirli planları tek tek devreye giriyor. Yurdun dört bir yanında, sokakları karıştırmak isteyen provokatörlerin alçak saldırıları ülkenin gündemine girdi.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 31 Temmuz 2017, 10:30
Büyükada planı devreye girdi

İÇİNDEKİLER

Büyükada'da suçüstü yakalanan casusların kaos planları devreye sokulmak için her yola başvuruluyor. Özlem Dalkıran'ın bilgisayarında ele geçirilen belgede, eylem için 'pilot bölge' olarak Kadıköy seçilmişti. "Adalet yürüyüşlerini yaymalıyız" diyen Büyükada casusları planları doğrultusunda bir hamle daha yapıldı. Provokasyon için bu sefer kadınlar seçildi.

MAÇKA PARKI'NDA KIYAFET TARTIŞMASI
Şişli'de özel güvenlik görevlilerinin bir kadının kıyafetine müdahale etmek istemesi gündem oldu. Maçka Parkı'nda yaşanan saldırıda, özel güvenlik görevlisi, bir kadınla transparan kıyafeti yüzünden tartıştı. Güvenlik görevlileri polis çağırdı. Olaya ait görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken, olay yerine gelen polis ve özel güvenlik görevlileri parktakilerin tepkisi ile karşılaştı. Polis özel güvenlikleri alarak olay yerinden uzaklaştırdı. Maçka'daki olaydan önce sosyal medyada yapılan kışkırtmaların ardından küçük bir grup kadın, "Kıyafetime karışma" bahanesiyle sokaklara çıktı. Çok az sayıda kadının katıldığı eylemde "Kıyafetime karışma" yazılı dövizler taşındı. Büyükada'da ele geçirilen belgelerde yazdığı gibi eyleme LGBT'liler tam destek verdi. Süreyya Operası biraya gelen kadınlar, Bahariye Caddesi'nden, Kadıköy rıhtımına kadar yürüdü. Eylemcileri sanatçı Yonca Evcimik karşıladı ve kısa bir konuşmanın ardından "Kendine Gel" şarkısını söyledi.

MEDYA DESTEKÇİSİ ARMAN
Kılıçdaroğlu'nun İstanbul yürüyüşüne gündeme getirme için birçok habere imza atan Hürriyet yazarı Ayşe Arman, kadınların Kadıköy'de yapacağı yürüyüş iki kat çaba harcadı. Provokasyona iki gün önce köşesinden, "Sokakta taleplerimizi haykıracaklar. Sonuna kadar destekliyorum. Artık 'Yeter' demek gerekiyor" dedi. Bu satırları kaleme alan Arman geçmişte kaleme aldığı yazılarını unuttu. Arman bir süre önce "Zulmün adı Haşema" adlı bir yazı yayımlayarak tesettürlü insanlara hakaret etmişti. Büyükada'da ele geçirilen belgelerde eylemlere medya mensuplarının destek vermesi için irtibat kurulduğu ortaya çıkmıştı. Kurulan WhatsApp'ta birçok gazetecinin isminin yer aldığı tespit edilmişti. Kaos çıkarma hedefi taşıyan eylemlere medyanın verdiği destek dikkat çekmişti.

BÜYÜK HÜSRAN YAŞADILAR
Batılı güçler tarafından organize edilen Büyükada'daki toplantının bir parçası olan eyleme destek verilmedi. Kadınları kışkırtarak sokağa dökmek isteyen şarlatanlar yine büyük hüsran yaşadı. Gezi kalkışmasında olduğu gibi, "Mesele kıyafet değil anlamıyor musun" diyemediler. Yürüyüşe bir avuç kadın katıldı. Artık vatandaşlar bu tarz provokasyonlar kapılıp ne sokağa çıkıyor ne de sokakları yangın yerine çeviriyor.

HDP VE CHP KOL KOLA
Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne bombalı saldırı yapmak isteyen DEAŞ'lı teröristler polisin önlenmiş ve kıskıvrak yakalanmıştı. Büyük bir katliam ve Türkiye'yi karıştırma girişiminin önüne geçilmişti. Türkiye karıştırmak isteyenler Salı günü yine Kadıköy'de ortaya çıkacak. 'Pilot bölge' seçilen Kadıköy'de HDP grup toplantısı yapacak. Diyarbakır'da yaptıkları eylemlerde halkın desteğini görmeyen HDP'lilere sırtlarını yaslayacak bir yer buldu. HDP'nin destek çağrılarına CHP'li vekiller olumlu cevap verdi. Casusların pilot bölgesi Kadıköy'de 1 Ağustos'taki yeni bir eylem girişiminde HDP'liler ve CHP'liler kol kola olacak.

ATATÜRK HEYKELİNE SALDIRDI
​Şanlıurfa Siverek'te seyyar satıcı Mehmet Malbora, resmi törenlerin yapıldığı Hasan Çelebi Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Şalvarlı ve başında sarığı bulunan Mehmet Malbora, bir anda Atatürk heykelinin bulunduğu alana çıkıp, elindeki orak ile heykele zarar vermeye başladı. Elindeki tahrayla heykele rastgele vurarak zarar veren ve 'Dinimizde putperestlik yoktur. Putperestliğe sahip çıkanlar peygamberin soyundan mıdır?' diye bağıran Malbora'yı görenler durumu polise bildirerek engel olmaya çalıştı. Olanlar meydanın yakınındaki Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından fark edildi. Hızla meydana gelen jandarmalar, elindeki orağı aldıkları Malbora'yı heykelin olduğu bölgeden indirdi ve gelen polis ekiplerine teslim etti. Gözaltına alınan saldırgan, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak.Güneş