CHP ile PKK arasındaki 'aşk' alevlendi

Terör örgütü PKK'nın yöneticisi Cemil Bayık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı birlik olmak için CHP'ye davette bulundu. 'Ortak direniş' çağırısı yapan terör örgütü yöneticisi; CHP'nin HDP, ÖDP ve TKP gibi partilerle birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 16 Ağustos 2017, 14:58
CHP ile PKK arasındaki ’aşk’ alevlendi

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK'nın yöneticisi Cemil Bayık, CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nün önemli olduğunu savunarak ortak mücadele çağrısı yaptı. Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticisi Cemil Bayık, PKK'nın yayın organlarından Yeni Özgür Politika gazetesine konuştu.

Konuşması boyunca yaklaşık yüz kez "CHP" diyen Bayık, HDP'den çok CHP'ye ve CHP'nin alacağı pozisyona vurgu yaptı. Bayık konuşmasında ÖDP ve TKP gibi partilere de izlemesi gereken politikalar konusunda "öneride" bulundu.

PKK gazetesinin söyleşiyi sunarken "AKP-MHP iktidarına karşı HDP, CHP ve diğer örgütlerin neler yapması gerektiğini konuştuk." ifadesi dikkat çekti.

PKK'DA DA FETÖ AĞZI
Terörist elebaşlarından Bayık, 15 Temmuz darbe girişimine de FETÖ ağzıyla "kontrollü darbe" dedi. FETÖ'yle PKK gibi mücadeleden rahatsızlığını "Fetullahçılara, 15 Temmuz darbecilerine karşı mücadele ediyorum adı altında Kürt Özgürlük Hareketi ve Türkiye'nin demokrasi güçlerinin tümden ezilmesi ve tasfiye edilmesi amaçlanmıştır. Bu yönüyle Kürdistan'da faşist darbe dönemlerinde görülen baskılar daha da yoğunlaştırılarak sürdürülmektedir." sözleriyle sergileyen terörist elebaşı, CHP'nin FETÖ için yollara dökülüp yürüyüş yapmasını övdü, ayrıca CHP'nin "diktatör" söylemine destek verdi. PKK'lı terörist elebaşı Bayık, "Böyle bir iktidara karşı CHP bir yürüyüş yapmıştır. Türkiye'de adaletin var olmadığını gündeme koymuştur. Türkiye'de gerçekten de adalet yoktur. Zaten faşist iktidarın kendisi adaletsizlik demektir. Bu faşist iktidardan zaten adalet beklenemez. Sadece ve sadece bu faşist iktidara karşı adalet, eşitlik, özgürlük, demokratik yaşam sağlamak için mücadele verilir. Bu iktidara karşı mücadele vermekten başka bir yol yoktur. Bu iktidardan herhangi bir şey talep edilemez, istenemez. Bu iktidardan herhangi bir şey talep etmek, istemek yanlıştır. Çünkü faşizm zaten her türlü talebe, her şeye karşı kulakları kapalı olan, duyarsız olan bir rejimin adıdır. Bu açıdan ne adalet istenebilir, ne eşitlik istenebilir, ne hakkaniyet istenebilir; sadece ve sadece eşitliği, özgürlüğü, hakkaniyeti, adaleti sağlamak için faşizme karşı mücadele edilebilir." diyerek CHP'nin kendileriyle aynı zihniyette olduğunu da gösterdi.

Bayık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı CHP'yi HDP, ÖDP, TKP gibi partilerle birleşmeye davet etti.