İşte FETÖ-Sözcü trafiği

Sözcü’nün sahibi Burak Akbay ile 3 çalışanı hakkında hazırlanan iddianameye göre, FETÖ’cü polisler gazeteye yasadışı dinleme ve takip kayıtlarını verip haber yaptırdı

Giriş Tarihi 06 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 06 Ekim 2017, 03:01
İşte FETÖ-Sözcü trafiği

İÇİNDEKİLER

Sözcü gazetesinin manşetlerini FETÖ'nün attırdığı, savcılığın soruşturmasında delilleriyle gözler önüne serildi. Manşetlere taşınan kayıtları, hangi FETÖ'cünün gazeteye götürdüğü tek tek tespit edildi. Gazetenin sahibi Burak Akbay ile 3 çalışanı hakkında hazırlanan iddianamede, emniyetteki FETÖ şüphelilerinin bu gazeteye yasadışı gizli dinleme ve takip kayıtlarını verdiği belirtildi. İddianameye göre FETÖ-Sözcü alışverişi şöyle gerçekleşti:

FİZİKİ TAKİP GÖRÜNTÜLERİ
19 Aralık 2013'te "Bakanın başını ağrıtacak görüntüler" başlıklı haberde yer alan fiziki takip görüntüsünü, polis memurları Yalçın Aksoy ve Ahmet Usta'nın Sözcü gazetesi yetkililerine verdiği tespit edildi.
19 Aralık 2013'te Barış Güler ve Rıza Sarraf'ın bulunduğu fiziki takip görüntüsü Gürkan Tok ve Volkan Demirdelen adlı emniyet görevlileri tarafından gazeteye iletildi.
20 Aralık 2013'te "Rüşvet dolu ayakkabı kutusu" başlıklı haberde yer alan 3 fiziki takip görüntüsü Kamil Bilgiç ve Yalçın Aksoy, Ulvi Şahin ve Murat Can isimli polis memurları tarafından gazete yetkililerine götürüldü.
20 Aralık 2013'te yayımlanan "Yolsuzluk tapeleri" başlıklı haberde yer alan 2 fiziki takip görüntüsünü, polis memurları Ahmet Usta ve Ulvi Şahin iletti.

30 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR
Sözcü'nün sahibi firari Burak Akbay hakkında savcılık, "FETÖ yöneticiliği" ve örgüt propagandası suçlarından 30 yıla kadar hapis istiyor. Gazetenin internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, muhabir Bekir Gökmen Ulu ve muhasebe müdürü Yonca Yücekaleli hakkında ise "hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçundan 15 yıla kadar hapis öngörülüyor.

Sabah