ABD'den Türkiye sınırına askeri yığınak

ABD son dönemde Romanya ve Bulgaristan'a askeri sevkiyat yapmıştı. Son gelen bilgilere göre ise Romanya'daki ABD üslerinden bazı birliklerin Bulgaristan'a kaydırıldığı, Bulgaristan'a giren ABD askerlerinin ise Türkiye sınırına doğru ilerlediği öne sürüldü.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 09 Ekim 2017, 18:42
ABD’den Türkiye sınırına askeri yığınak

İÇİNDEKİLER

Romanya'dan Bulgaristan'a giren ABD askerleri, konvoy halinde Bulgaristan'ın Türkiye sınırına doğru ilerlediği iddia ediliyor. ABD, son bir yılda Romanya ve Bulgaristan'daki askeri varlığını artırmaya başlamıştı. ABD, en büyük asker ve malzeme sevkıyatını da bu yılın şubat ayında yapmış, Novo Selo askeri üssüne yeni birlikler yerleştirmişti.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı, bu sevkıyatla ilgili, 120 ABD askerinin hâlihazırda üste bulunduğunu, 80 tankın ve yüzlerce silahlı savaş aracının daha askeri üsse ulaşacağını duyurmuştu.

TAKVİM.COM.TR GÜNDEME GETİRMİŞTİ
ABD'nin Türkiye sınırına yapmış olduğu askeri yığınağı takvim.com.tr gündeme getirmişti. Askeri sevkiyatlarla ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama gelmemişti. Romanya'da bir benzin istasyonundaki TIR şoförü Türk vatandaş, yoldan geçen ABD askeri araçlarını görüntülemişti. ABD'nin son dönemde Romanya'nın yanında Bulgaristan, Gürcistan, Ürdün ve Suriye gibi ülkelere de sevkiyat yapması ABD'nin zamanında Sovyetlere uyguladığı çevreleme politikasını akıllara getirdi.