Bir kaza iki lisan!

Hatice Tatlıer, geçirdiği kaza sırasında başını çarptı. 10 gün yoğun bakımda kaldı. Gözünü açtığında ise Rusça konuşmaya başladı. Genç kadının yakınları şaştı kaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2017 Güncelleme 10 Ekim 2017, 00:14
Bir kaza iki lisan!

İÇİNDEKİLER

Osmaniye'de yaşayan 27 yaşındaki Hatice Tatlıer, geçirdiği kazanın ardından Rusça konuşmaya başladı. Güzellik merkezi sahibi 2 çocuk annesi Hatice Tatlıer, üç ay önce dikkatsizlik sonucu kapıdan düşerek başını çarptı. Hastaneye kaldırıldı. Burada 10 gün yoğun bakımda tedavi altına alındı. 1 ay boyunca hastanede kalan Tatlıer, bu sırada konuşma zorluğu yaşadı. Tedavinin ardından hastaneden çıktı. Ancak bir sabah aniden hiç bilmediği Rusça'yı konuşmaya başladı. Tatlıer'in ne söylediğini anlamayan yakınları şaştı kaldı.

YATAYIM DÜZELİR DEDİM
Herkesin kendisini yabancı sandığını belirten Tatlıer, şunları anlattı: "Uyandığımda anormal bir şey olduğunu hissettim ama konuşma olduğunu tahmin etmedim. Biraz yatayım düzelir diye düşündüm. 'İşe gideyim düzelir' dedim ve geldiğimde kimse beni anlamıyordu. Rusça konuştuğumu söylediler. Yavaş yavaş normal konuşmaya başladım." Tatlıer, yaşadığı durum nedeniyle soluğu nöroloji uzmanı Dr. Özgür Kaynak Hacıoğlu'nun yanında aldı. Doktor, durumun yabancı dil değil, aksan değişikliği olduğunu ve çok nadir görüldüğünü açıkladı. Ardından şunları anlattı: "Temel olarak bir konuşma bozukluğu ve çevrenin bunu herhangi bir aksana benzetir şekilde yorumlaması. Her dil de olabilir. Çince de olabilirdi. Afrika dili olabilirdi. Alman aksanı da. Bu çok sık görülen bir hastalık değil. Yapılan literatür derlemelerinde ve araştırmalarında 1940'tan beri tüm dünyada 60 vakada görülmüş. Bizim hastamız da 61'inci diyebiliriz. Gerçekten çok nadir görülen bir hastalık."

​DÜNYADA 61'İNCİ VAKA
Daha önce yurt dışında yaşanan ve duyunca şaşırdığımız olay, 1940'tan bu yana 60 kişinin başına geldi. Hatice Tatlıer ise 61'inci kişi olarak literatüre girdi.