Topuz’un esrarı

ABD’nin İstanbul Konsolosluğu’nda çalışan Metin Topuz, FETÖ’den tutuklandı. TAKVİM, önemli bilgilere ulaştı. Buna göre Topuz, ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) elemanı olarak çalıştı. Türkiye’deki operasyonlara katıldı. 2000’li yıllara kadar Mecidiyeköy’deki emniyet binasının 9. katında odası vardı..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2017 Güncelleme 11 Ekim 2017, 02:11
Topuz’un esrarı

İÇİNDEKİLER

Türkiye ile ABD arasında vize krizine neden olan Metin Topuz hakkında yeni bilgilere TAKVİM ulaştı. Buna göre Topuz, ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Birimi DEA adına tercümanlık ve dinlemeler yapmaktaydı. Hatta Topuz, DEA mensubuymuş gibi narkotik operasyonlarına katılmaktaydı. Hem ABD hem de Türk vatandaşıydı. Metin Topuz'un çalışma alanı bununla kalmadı.

ABD İÇİN DİNLEME YAPIYORDU
35 yıldır ABD Konsolosluğu'nda çalışan Topuz'un 2000'li yıllara kadar Mecidiyeköy'deki İstanbul Narkotik Şube bünyesinin 9'uncu katında bir odası vardı. Buraya Gayrettepe PTT'den kablo çekilip odaya bağlandı. Topuz'un bu hat üzerinden Amerikalılar adına dinlemelere katıldığı ortaya çıktı. Aynı dönemde binanın girişine de Amerikalılar tarafından X-ray kapısı takıldı.



BİLGİSİ OLMADAN TEK GRAM GEÇEMEZDİ
TAKVİM'e konuşan istihbarat görevlilerine göre Topuz, İstanbul'da FETÖ'nün önemli isimleri ile CIA bağlantısını sağlamaktaydı. Metin Topuz'un asıl görevi ise uyuşturucu trafiğini kontrol edip yönetmekti. Söz konusu isimler şunu anlattı: "Topuz, ABD istihbarat örgütü CIA'nın kadrolu elemanı idi. CIA'nın istihbarat toplamanın yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerindeki uyuşturucu operasyonlarından da gelir sağlardı. CIA, özellikle Afganistan ve Pakistan'dan gelen ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya yollanan her türlü uyuşturucuyu kontrol altında tutuyordu. CIA'nın bilgisi olmadan gelen ve kaçırılan uyuşturucuyu yakalatıyordu. CIA'nın bilgisi dahilinde kaçırılan uyuşturucunun Türkiye dışına çıkarılmasına imkan sağlıyordu."

Mevlüt Yüksel