Top'usa' bak

ABD Başkonsolosluğu’nda çalışan Metin Topuz, FETÖ’den tutuklandı. 17-25 Aralık kumpasından önce İstanbul Emniyeti’ni ziyaret ettiği ortaya çıktı. Yanında “Amirim” diye hitap ettiği ajan Jason Sandoval vardı. Görüntülerdeki 3. kişinin de yine Amerikalı casus Mitchell Matthias olduğu anlaşıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2017 Güncelleme 17 Ekim 2017, 06:55
Top’usa’ bak

İÇİNDEKİLER

Teröristbaşı Gülen, ABD'nin Pensilvanya'daki ininde saklandı. Türkiye'nin tüm kanıtlarına rağmen ABD, haini Türkiye'ye yollamadı. Bununla da kalmayan Amerikan makamlarının konsolosluklar üzerinden FETÖ'ye destek sağladığı saptandı. ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan Metin Topuz, FETÖ'den tutuklandı. Topuz'un emirleri, amiri Jason Sandoval'dan aldığı anlaşıldı. Sandoval'ın, ABD'nin narkotik birimi DEA'nın İstanbul bürosunda polis olduğu ortaya çıktı. Sandoval ile Topuz'un, 17/25 Aralık'tan önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Birimi'ne gittiği saptandı. İkilinin FETÖ'nün firari polislerinden Yakup Saygılı ile görüştüğü kamera kayıtlarına yansıdı. O görüntülerde üçüncü bir kişi daha vardı. TAKVİM şimdi de bu kişinin ismine ulaştı.

YENİ BİR AJAN DAHA İŞİN İÇİNDE
Söz konusu zanlının bir başka DEA ajanı olan Mitchell Matthias olduğu ortaya çıktı. Bu ayrıntı 17-25 Aralık kumpasını tezgâhlayan polis müdürlerinin yalnızca Türk irtibat görevlisi Metin Topuz ile değil, ABD'nin diplomatik dokunulmazlığı bulunan polis müdürleriyle de görüştüğünü kanıtladı. Bu arada Metin Topuz; Zekeriya Öz ve FETÖ'cü polslerle irtibatını amiri pozisyonundaki Jason Sandoval'ın talimatıyla yaptığını söylerken, kumpas dosyalarını kaçıran FETÖ'cü polis ve emniyet müdürlerini ABD'de bir savcıya götürdüğünü de itiraf etmişti.

​MEVLÜT YÜKSEL