FETÖ operasyonundan DEAŞ çıktı!

Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Silivri’de baskın düzenlenen bir çiftlikte bulunan DEAŞ bağlantısı üzerine harekete geçildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında 8 DEAŞ şüphelisi gözaltına alındı, 5’i tutuklandı.

Giriş Tarihi 18 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 18 Ekim 2017, 12:05
FETÖ operasyonundan DEAŞ çıktı!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma dosyası kapsamında FETÖ/PDY'ye yönelik olarak Silivri'de bulunan bir çiftliğe yapılan operasyonda ele geçirilen dijital veriler incelendi. F.Ö. isimli şahsa ait bir flash diskte, DEAŞ terör örgütünü simgeleyen bez parçasının arkasında yine aynı örgüte ait simgeler kullanılarak çekilmiş fotoğraflara rastlandı.

Jandarma tarafından, fotoğrafta bulunan 9 kişinin kimlik ve adreslerinin tespiti için çalışma başlatıldı. Yapılan araştırmalar tamamlanınca operasyon için düğmeye basıldı.

8 GÖZALTI
Jandarma ekipleri 7'si İstanbul, 1'i Ankara ve 1'i Tekirdağ'da olmak üzere toplam 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınırken, gözaltına alınan şüphelilerin cep telefonlarına ve bilgisayarlarına el konuldu.

YASAKLI KİTAPLAR BULUNDU
Gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalarda, F.Ö. isimli şahsın evinde yasaklı yayınlar ile 9 mm çapında tabanca bulunurken, Z.A. isimli şahsın evinde ise yine yasaklı yayınlar bulundu. Gözaltına alınan şahısların, cep telefonlarına, bilgisayar ve flash disklerine el konuldu.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
İşlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Adliyedeki sorguları ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğİ'ne gönderilen şüphelilerden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.