Hamsiyi bulamıyoRus

Karadeniz’in simgesi hamsi, Rusya’ya kaçtı. Ruslar, sahile vuran balıkları kova ve filelerle topladı. Trabzonlular ise isyan bayrağını açtı: “Hamsi katliamı yapılıyor. Cumhurbaşkanımız bize yardım etsin.”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2017 Güncelleme 11 Aralık 2017, 01:00
Hamsiyi bulamıyoRus

İÇİNDEKİLER

Pilavı, buğlaması, tavası hatta tatlısı bile yapıldı... Karadeniz mutfağının baş tacıydı... Balıkçıların umudu hamsi, daha sezon başında Rusya'ya kaçtı! Karadenizli balıkçıların hem teknesi hem de sofrası boş kaldı. 'Vira Bismillah' diyen balıkçılar, bu sezon hamsiden umduğunu bulamadı. Ancak Ruslar, sahillerine vuran kilolarca hamsiyi kova ve filelerle topladı. O anları da internette paylaştı. Ülkemizde 20 liraya kadar çıkan hamsinin, Rusya'daki bolluğu karşısında Trabzonlu balıkçılar şaştı kaldı! Duruma sinirlenen Trabzonlu balıkçılar, Karadeniz'de azalan hamsinin nedeni olarak Gürcistan'ı suçladı.



"KATLİAM VAR!"
Abazya bölgesindeki yanlış avlanma nedeniyle hamsilerin Karadeniz'e gelmediğini açıkladı. Bu konuda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yardım çağrısı yaptı. Uzun yıllar balıkçılık yapan Turgay Özsandıkçı, "Gürcistan Abazya'yı durdurmadığımız müddetçe bu böyle olur. Bu hamsinin geleceği iyi değil. Bugün orada katliam yapıyorlar. Burada hamsi 9 santim, orada 6 santim. Orada gözü açılmamış hamsiyi tutuyorlar. Bu katliamı durdursunlar. Şu an orada bir ağda 300- 400 ton hamsi alıyorlar" ifadesini kullandı. Rusya'daki görüntüler karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen balıkçı Aydın Ören ise "Rusya'daki balığın bolluğundan değil soğuk sudan dolayı bu durum. 30-40 yıl önce de bu durum burada olmuştu. Bu sene hamsi olmadı bayağı kıt" açıklamasını yaptı.