Terör devleti İsrail

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’e sert tepki gösterdi. “İşgal ve terör devleti” olarak niteledi. “Kudüs’ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. Kudüs’ü işgal ve yağmadan başka hiçbir değeri olmayan bir devletin vicdanına bırakmayacağız” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2017 Güncelleme 11 Aralık 2017, 02:11
Terör devleti İsrail

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Sivas 6. Olağan Kongresi'ne katıldı. Birbirinden önemli açıklamalar yaptı. İsrail'e sert çıktı. Şu ifadeleri kullandı: Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

​ KUZU FİLİSTİN KURT İSRAİL: 1947'de Birleşmiş Milletler'in paylaşım planı, kurt, kuzu meselesi. Kuzu Filistin, kurt İsrail. Neredeyse yarıdan fazlası İsrail'e veriliyor. Geliyoruz 1949-67 arasında Filistin küçülmeye başladı. 1967'de Filistin'in geldiği nokta, şu yeşil olan yer. İsrail iyice büyüdü. Geliyoruz bugüne, mevcut durum, güncel durum, şu anda İsrail ne oldu, Filistin ne oldu?

ÇOCUK KATİLİ ÜLKE: Buradan bir kez daha herkese şu çağrıyı yapmak istiyorum: Kudüs Müslümanlar'ın Harim-i İsmeti'dir. Kudüs, İstanbul'un kardeşi, Konya'nın, Sivas'ın, Diyarbakır'ın dostudur, kardeşidir. Kudüs bizim gözümüzün nurudur. Kudüs'ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. Kudüs'ü işgal ve yağmadan başka hiçbir değeri olmayan bir devletin vicdanına bırakmayacağız.

KIRMIZI ÇİZGİMİZ: Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs üzerindeki oyunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Amerika'nın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini taşıma kararı işte bunun son örneğidir. İslam dünyasının Kudüs konusundaki hassasiyeti bilindiği halde alınan bu karar, bölgede zaten sürekli örselenen barışa, huzura, güvenliğe yönelik bir kışkırtmadır.

EY TRUMP, EY NETANYAHU: Ey Trump, ey Netanyahu, siz bunları yapsanız da biz sizin düştüğünüz bu acze, bu duruma düşmeyeceğiz. Biz daha vakur, daha onurluyuz. Eğer bizden buna seyirci kalmamız bekleniyorsa, kimse kusura bakmasın. Biz böyle bir ayıbı sırtımızda taşıyamayız. Biz haklıyız, onun için de güçlüyüz. Ama ABD herhalde pazularına güveniyor. 'Benim pazum var, onun için güçlüyüm.' Hayır değilsin, çünkü haksızsın.

BU KAHPELİKTİR: Dün 14 yaşında bir çocuğu gözlerini kapayarak 20'ye yakın İsrailli alçak terörist ne hale getirmiştir. Bu ne vicdansızlıktır, bu ne kahpeliktir? 14 yaşında bir çocuk ve 20'ye yakın adeta terör estiren polis veya asker. Maalesef Müslüman sıfatı taşıyıp da safları gayet açık olan bu mücadelede hala zalimlerin yanında yer alanların olması bizi çok üzüyor. Ama kötü örnek asla örnek olamaz. Biz doğrunun, iyinin, güzelin, hakkın rızasına uygun olanın peşinde koşacağız.

KUDÜS'ÜN YÜZÜ ELBET GÜLECEKTİR: Kudüs'ü içinde yaşadığı zulüm düzeninden kurtaracak olan Allah'ın izniyle yine biz olacağız. Rabbimizden bizleri doğru yolda olan kullarından eylemesini, gafletten, ihanetten, tembellikten muhafaza buyurmasını diliyoruz. Kudüs'ün yüzü elbet bir gün gülecektir. Bu kurtuluşta ne kadar çok payımız varsa o kadar çok bahtiyar oluruz.