Nokta operasyonu

Mehmetçik, Zeytin Dalı Harekatı’nda destan yazdı. Tek bir sivile bile zarar vermeden Afrin’deki 101 kritik noktadan 80’ini aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2018 Güncelleme 18 Şubat 2018, 00:05
Nokta operasyonu

İÇİNDEKİLER

Mehmetçik dün Afrin ilerleyişini sürdürdü. Suvarin beldesini ateş altına alan Türk topçuları tek atışta kentin silah deposunu havaya uçurdu. Komutan
askerine seslendi: Suvarin yanıyor, atışlar müthiş, tankçılar elinize sağlık.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 29. gününde Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu birlikleri Afrin'deki ilerleyişini sürdürürken, topçu birlikleri hedeflerini tam isabetle vuruyorlar. Çok namlulu roketatar ve fırtına obüsleri ile yapılan atışlarda Afrin'in batısında bulunan Raco'nun güneyi, Şeyh Hadid'in kuzeyinde konuşlu Suvarin beldesinde PKK/YPG-PYD'ye ait bir cephanelik havaya uçuruldu. Obüs ve tank atışları ile tam isabetle vurulan cephanelikteki mühimmatlar bir biri ardına patlarken Mehmetçikler, "Suvarin yanıyor, atışlar müthiş, tankçılar elinize sağlık" diyerek birbirlerini tebrik etti.

Dün sabah saatlerinden itibaren Afrin kırsalındaki Cinderes bölgesi ile Raco beldesi kırsalındaki terör örgütü mevzileri TSK tarafından bombardımana tutuldu. Afrin'in batısındaki Raco beldesine bağlı Hasan Kelkavi ve Celeme köyleri terör örgütü PYD/PKK'dan kurtarıldı. Bu arada PKK, Afrin merkezinden bile daha önemli gördüğü Cinderes'i gözden çıkardı. Beldeyi boşaltan Kandil kadrosu, ABD'nin uydu sistemleriyle karargâh kurduğu Meydanki'ye çekildi. Teröristler Cinderes'in ise her sokağını bombalarla tuzakladı.

NOTLAR

Harekatı'nın 29'uncu gününde stratejik öneme sahip Cinderes'i tamamen kuşattı.

ŞEHRE hakim tepeler gün boyu bombalandı. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1595'e ulaştı.

FRANSIZ haber ajansı AFP, "Türkiye kimyasal silah kullandı" iftirasını attı. Paylaştığı görüntüler kurmaca çıktı.

TERÖRİSTLER, Afrin'den roket fırlattı. Boş araziye düştüğü için ölen-yaralanan olmadı.

İŞTE KURTARILAN BÖLGELER

■ BÜLBÜL BELDESi ■ ŞENGAL ■ ZEHRAN ■ BALI ■ KURNi ■ HAYOĞLU ■ HEFTAR ■ URSA ■ BAK UBASI ■ ALi KAR ■ ŞEYH HURUZ ■ ORTA ÇAKALLI KÖYLERi ■ BURSEYA ■ HURUZ ■ DARMIK ■ HAVUZ DAĞLARI