Amerika’nın sesi Hürriyet muhabiri

Hürriyet’in ABD tarafından “akredite” muhabiri Cansu Çamlıbel, Tillerson'un kritik Ankara ziyaretini köşesine taşıdığı yazısında ABD'ye yaltaklanmak için kendi ülkesinin Cumhurbaşkanına saldırdı.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 23 Şubat 2018, 11:38
Amerika’nın sesi Hürriyet muhabiri

İÇİNDEKİLER

Hürriyet gazetesindeki Amerika'nın sesi, Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel yine şaşırtmadı. ABD'nin çıkarlarının Türkiye'deki çıkarlarını savunmak için haberler yapan Çamlıbel, ABD'ye yaltaklanmak için bu sefer ülkesinin cumhurbaşkanına saldırmaktan çekinmedi.

Hürriyet'in ABD tarafından "akredite" muhabiri Cansu Çamlıbel, Tillerson'un geçtiğimiz günlerde Ankara'ya yaptığı kritik ziyaret hakkındaki yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "Amerikan kamuoyunda algısı netagif bir lider" olarak tanımladı. Tillerson'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yalnız görüşmeyi 'kabul' etmesinin ise Tillerson için risk olduğunu yazarak kendi ülkesinin Cumhurbaşkanını karalamaktan çekinmedi.

İşte Hürriyet yazarı Çamlıbel'in "Washington'ı meşgul eden soru: Ankara'nın anlaşabileceği Suriyeli Kürtler kimdir?" başlıklı yazısında yer alan o kısım:

"Devlet içinde eleştirilere hedef olacağını bilmesine rağmen Tillerson, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi bugün Amerikan kamuoyundaki algısı negatif olan bir liderle görüşmeye yanında bırakın bir diplomatı ne bir tercüman ne de not alacak biri olmadan girmeyi kabul ederek kendi açısından risk aldı. Tillerson geçen yıl mart ayındaki ilk Erdoğan randevusuna da yine yapayalnız, Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun tercümesini kabul ederek girmişti. Ancak bu sefer durum farklıydı. O ilk randevu bir tanışma niteliği taşıyordu ve iki hükümetin uyumlu çalışmasına yönelik temennilerin yüksek olduğu bir dönemde gerçekleşmişti. Oysa geçen haftaki randevu Suriye'deki savaşta düşman saflara savrulmuş iki ülkenin müttefiklik tarihinin en zor randevularından biriydi."