Meteoroloji İstanbul için tarih verdi! Kar ne zaman yağacak? (25 Şubat 2018 hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye geneli hava durumu ile ilgili son verileri açıkladı. İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Ankara'ya kar ne zaman yağacak? İzmir'e kar ne zaman yağacak? Hafta sonu İstanbul'da hava nasıl olacak? Hafta sonu Ankara'da hava nasıl olacak? Hafta sonu İzmir'de hava nasıl olacak? İşte 25 Şubat 2018 Türkiye geneli hava durumu...

Giriş Tarihi 25 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 25 Şubat 2018, 11:43
Meteoroloji İstanbul için tarih verdi! Kar ne zaman yağacak? 25 Şubat 2018 hava durumu

İÇİNDEKİLER

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?
Uzun zamandır merak edilen ve bir türlü İstanbul'a yağmayan kar yağışı için Meteoroloji'den yeni tahmin geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu tahmin raporları ve değişiklikleri geliyor. İstanbul'a bu sene uğramayan kar yağışıyla ilgili bilgilerde verildi. Vatandaşların en çok merak ettiği soruların başında gelen İstanbul'a kar ne zaman yağacak? sorusu uzun zamandır cevaplanamamıştı.

Yapılan yeni tahminlere göre 28 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da kar yağışı beklenirken 1 Mart Perşembe günü devam edeceği tahmin ediliyor. Bolu Dağı'nda gece saatlerinde başlayan sağanak yağış sabah saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Karayolları ekipleri yollarda olumsuzluklara karşı yoğun şekilde çalışma yaparak yolların açık kalması ve aksaklıklar olmaması için mücadele ediyor. İşte yapılan son hava durumu raporları.

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Kırklareli'nin yüksekleri, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Eskişehir'in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Adana'nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile güneydoğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcıklığının, kuzey, iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken, rüzgarın ise g enellikle batı ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Yoğun yağış uyarısıda yapan Meteoroloji, yağışların Adana'nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, trafikte aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir denildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 6

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı 14

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 15

Antalya: Çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı 17

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 13

Erzurum: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı 4

Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 11