Kuşatılan Afrin'den çarpıcı fotoğraflar

Giriş Tarihi 13 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2018, 11:49
Kuşatılan Afrin’den çarpıcı fotoğraflar

İÇİNDEKİLER

Afrin'den son dakika çarpıcı fotoğraflar gelmeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun beraber yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonundan flaş haberler gelmeye devam ediyor. Bugün gelen son dakika haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 12 Mart'tan itibaren Afrin kent merkezinin kuşatıldığını bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Harekat kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatılmış, müteakip harekat için kritik öneme sahip bölgeler ele geçirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren 3393 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.


"Harekat esnasında tüm faaliyetler hem askeri hem ahlaki değerler anlamında diğer dünya ülkelerine örnek olacak bir anlayışla icra edilmekte, harekat bölgesinde kalan sivillerin sağlık hizmetleri dâhil temel insani ihtiyaçları özveriyle karşılanmaktadır. Bu kapsamda ele geçirilen bölgelerde güvenliğin sağlanmasını müteakip öncelikle bölge halkının evlerine dönmelerine yardımcı olunmakta ve eş zamanlı olarak Kızılay ve AFAD ile koordineli şekilde insani yardım faaliyetleri başlatılmaktadır.


YPG'nin Afrin'de bozguna uğramasıyla örgüt içindeki yabancı teröristler de deşifre olmaya başladı.


Terör örgütünün sözcülüğüne soyunan Hollandalı gazeteci, Jamie Janson ve Helen isimli militanların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.


Türkiye'nin Afrin'den sonraki hedefi Menbic'te akşam saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi.


Her gün 10'dan fazla köy kaybeden YPG'li teröristler, güneye doğru ilerleyen Türk özel kuvvetler askerleri ve ÖSO unsurları tarafından kapana kıstırılacak.


Afrin'den ayrılmaya çalışan yüzlerce araçlık konvoyun görüntüleri, Kuzey Irak merkezli bir televizyon tarafından yayınlandı.


Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK tarafından testeklenen ÖSO üyeleri, Afrin'e yakın noktada bulunan köylerin teröristlerden temizlenmesine yönelik operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Operasyonlar sırasında terörden arandırılan bir köyde bitkin olarak bulunan köpeği ÖSO üyesi bir asker eliyle su içirdi.


Afrin merkezindeki ve köylerdeki siviller, terör örgütlerinin baskısı nedeniyle evlerinden TSK ve ÖSO askerleri gözetiminde güvenli bölgelere gitmeye başladı.