Kemal Kılıçdaroğlu'nun birçok kez erken seçim çağrısı yaptığı ortaya çıktı

Türkiye kararını verdi, 24 Haziran'da erken seçime gidiyor. İktidar cephesinde strateji net ve açıkken muhalefet cephesinin henüz bir aday belirleyememiş olması ağır eleştirilere neden oldu. Erken seçim kararına karşı sunulan "hazırlıksız yakalandık" gibi bahaneler ise Kemal Kılıçdaroğlu tarafından daha önce birçok kez yapılan erken seçim çağrılarının ortaya çıkmasıyla inandırıcılığını yitirdi.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 20 Nisan 2018, 20:39
Kemal Kılıçdaroğlu’nun birçok kez erken seçim çağrısı yaptığı ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Henüz adayını belirleyemeyen ve "hazırlıksız yakalandık" gibi açıklamalara sığınan CHP cephesi ve parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, daha önce birçok kez erken seçim çağrısı yapması dikkat çekti.

13 EKİM 2016 KILIÇDAROĞLU ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH VERDİ



Ankara'da siyasi kulislerde erken seçim konuşulurken CHP genel başkanı ise hangi ayda olacağını işaret etti.
Ankara kulislerinde en yüksek sesle konuşulan olay: 2017'de genel seçimlerin yapılacağıydı. AK Parti'de bu yönde açıklamalar olurken, Devlet Bahçeli de parti kurmaylarına 'Hazır' olmaları emrini verdi. En net tarih ise CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

KILIÇDAROĞLU: NİSAN'A HAZIR OLUN
Erken seçim için hükümete hodri meydan diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına Nisan'a hazır olun talimatı verdi.

24 EKİM 2017: "17 AY BEKLEMEYELİM"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamada bulundu ve "17 ay beklemeyelim seçimler için. Buyrun gelin seçimleri erken yapalım. El mi yaman bey mi yaman. Kim milletten kaçmıyor çıksın ortaya. Bu kadar açık bu kadar net söylüyorum. Gidelim millete. Sen milletten korkmuyorsan, gel kardeşim açıkça sana meydan okuyorum" dedi.

28 EKİM 2017: "BUYRUN SEÇİM YAPALIM"
Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) tarafından eski Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'nün anısına "Prof. Dr. Erdal İnönü'nün İzinde Siyasette Uzlaşma Kültürü" başlıklı anma toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısında bulundu. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısını yineleyerek, "Demokrasiyi öneriyoruz. Buyurun seçim yapalım. Kazanan kim olur, hepimiz oluruz. Korkuyorlar. Çünkü onlar demokrasiye inanmıyorlar" dedi.

31 EKİM 2017: "HODRİ MEYDAN"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Sana açıkça milletin önünde 'hodri meydan' diyorum" dedi.



"YÜREĞİN YETİYORSA GEL SEÇİM YAPALIM"
Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından açıklamada bulundu ve "Eğer yüreğin yetiyorsa gel, erken seçim yapalım! İktidarınız altında can çekişen millet iradesinin, demokrasinin namusunu kurtaralım!" iddiasında bulundu.



Tüm bu erken seçim çağrılarına ve meydan okumalarına rağmen muhalefet cephesinden erken seçim kararına karşı getirilen "baskın seçim" eleştirileri, her seçimde sandıkta milletten tokat yiyen zihniyetin bir başka bahanesi olarak değerlendirildi.

CHP'DE HÜSRANIN ADI: KILIÇDAROĞLU
Muharrem İnce de verdiği bir röportajda Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "2013'te bu parti yanlış bir iş yaptı. Ben grup başkan vekiliydim. Televizyondan öğrendim cumhurbaşkanı adayımızı. MYK üyeleri, genel başkan yardımcıları da bilmiyordu. Genel başkan tek başına karar verdi." dedi.