İnce’den HDP

CHP ile HDP arasındaki ortaklık gün yüzüne çıktı! Muharrem İnce’nin Sancaktepe’deki mitinginde HDP’nin parti bayrakları açıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Haziran 2018 Güncelleme 18 Haziran 2018, 01:17
İnce’den HDP

İÇİNDEKİLER

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ilk olarak Edirne'ye gitti. Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'nin tutuklu eşbaşkanını ziyaret etti. CHP ile HDP arasındaki bağ bu kez İstanbul Sancaktepe'de kendini gösterdi.

İNKAR ETMİŞTİ AMA...
İnce'yi Sancaktepe'de karşılayanlar arasında HDP'liler de vardı. Mitinge HDP'liler kendi partilerinin bayraklarını sallayarak CHP adayına destek verdi. Bu arada geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istihbarattan aldığı bilgilere dayanarak İnce'nin Diyarbakır mitingine HDP'lilerin katıldığını açıklamıştı. Muharrem İnce, bu açıklamaya tepki göstererek mitinge katılanlar arasında HDP'lilerin değil AK Partililer'in olduğunu iddia etmişti. Ancak dün İnce'nin İstanbul Sancaktepe'de gerçekleştiridiği mitingten görüntüler her şeyi gözler önüne serdi.

SURUÇ'TA TUTUKLAMA
Şanlıurfa Suruç'ta AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşini öldüren Mehmet Şah Yıldız'la ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Saldırıyı düzenleyen ve aynı zamanda yaralılardan olan Fadıl Şenyaşar, gözaltına alındı. Şenyaşar, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Operasyonun süreceği açıklandı.