YSK Başkanı'ndan çok önemli açıklama: O şahıs gözaltına alındı

YSK Başkanı Sadi Güven açıklama yaptı. Sadi Güven, sosyal medyada iki kez oy verdiği iddia edilen şahsın gözaltına alındığını açıkladı. Güven, yurt dışında kullanılan oy sayısının 1 milyon 486 bin 532 olduğunu belirtti.

Giriş Tarihi 20 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 20 Haziran 2018, 11:18
YSK Başkanı’ndan çok önemli açıklama: O şahıs gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

YSK Başkanı Sadi Güven yaptığı açıklamada, "60 ülke 123 temsilcilikte çalışma yapıyoruz. Arkadaşlarımız çok yoğun çalıştı. Ben bu çalışmada emeği geçen başta dışişleri personeli olmak üzere herkese teşekküre diyorum. Uçaklarla bugün Avrupa'nın tamamını getireceğiz. Diğer ülkelerden bir kısmı zaten bize geldi. Seçim günü sandıklar açıldıktan sonra aynı anda o sandıkları açmaya başlayacağız." dedi.

"GÖZALTINA ALINDI"
Güven sözlerine şöyle devam etti, "Dün itibariyle sosyal medyada bir haber dolaştı. Belçika'da bir vatandaşımızın oy kullandıktan sonra İzmir'de Adnan Menderes Havalimanında da oy kullandığına yönelik fotoğraf vardı. Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük. Ancak aynı şahsın fotoğrafını paylaştığını görünce bunu savcılıkla paylaştık. İlgili şahıs gözaltına alındı, tahkikat devam ediyor. Her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız. Yasa 5 yıla kadar hapis cezası ön görüyor. Başkasına ait kimliklerle oy kullanan şahıslara 5 yıl hapis cezası var çok açık. Dün de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunduk."



"OLSUN O KADAR"
Belçika'da ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda sandık başında çektirdiği ve sosyal medyada paylaştığı fotoğrafına yapılan "iki kez oy kullanmışsın" yorumuna "olsun o kadar" yanıtı veren kadın gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, yurt dışında yaşayan Ş.E. adlı kadının sosyal medyada Belçika'da ve İzmir Adnan Menderes Havalimanında oy kullandığı yönündeki paylaşımı üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Gözaltına alınan kadın, ifade işlemleri için Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Ş.E, ilk ifadesinde, sosyal medyada şaka amaçlı bir paylaşım yaptığını öne sürerek, iki kez oy kullanmasının mümkün olamayacağını söyledi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından da yapılan açıklamada, Yüksek Seçim Kurulunun, sosyal medya hesabında oy kullanırken çektirdiği fotoğrafları paylaşıp mükerrer oy kullandığı intibaı yaratarak vatandaşların tepkisini çeken Ş.E. hakkında, "çift kimlik taşıyıp taşımadığının araştırılması istemli" suç duyurusunda bulunduğunu bildirildi.

Belçika'da yaşadığı belirtilen kadınla ilgili "Seçim Kanunu'na muhalefet" ve "resmi evrakta sahtecilik" suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, hakkında yakalama kararı alınan şüphelinin, İzmir'in Selçuk ilçesinde gözaltına alındığı kaydedildi.