Muharrem İnce'nin "Ankara mitiginde 2 milyon" palavrası elinde patladı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yine bol keseden attı. "Ankara'da 2 milyon kişi" palavrasını atan İnce'nin foyasını teknik ölçümler ortaya çıkardı

Giriş Tarihi 22 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 23 Haziran 2018, 01:12
Muharrem İnce’nin Ankara mitiginde 2 milyon palavrası elinde patladı

İÇİNDEKİLER

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Ankara'da 2 milyon katılımcı" palavrası elinde patladı.

İnce'nin fotoğraf açıları ile manipüle edilen miting görüntüleri sayesinde "Ankara'daki mitingte 2 milyon katılımcı" iddiası, alan ölçümü yapan "Measure Map" uygulaması ile çürütüldü.



İnce'nin mitinginde yapılan yakın plan çekimler ile , "mitinge büyük katılım" algısı yaratılmaya çalışılmış, İnce'nin destekçisi gazeteler ise mitingi söz konusu mitingi parlatarak "rekor katılım" iddialarında bulunmuşlardı..




Fakat bu iddianın gerçek olmadığınını kanıtlanması çok da uzun sürmedi. Measure Map programında yapılan ölçüm, İnce'nin mitingindeki katılımcı sayısının 40.000 - 50.000 civarında olduğunu gösterdi.



Yakın açıdan çekilen görüntülerle yaratılmaya çalışılan kalabalık miting algısı, mitingin havadan görüntülenmesi ile boşa çıktı. Havadan görüntülenen miting alanında yapılan ölçüm, miting alanıdaki sınırlı katılımı gözleri önüne serdi.



Miting alanında yakın açıdan çekilen fotoğraflarla yaratılmaya çalışılan bu algı ve çeşitli gazetelerin bu yalanı köprütmeye çalışmasını vatandaşlar sosyal medyadan "İnce'ya kıyak" şeklinde değerlendirdiler...