24 Haziran gecesi CHP nasıl bir kaos planladı? Seçim gecesinin en karanlık soru işaretleri

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi, aldığı yüzde 52.6 oyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk "Başkan"ı olarak zaferiyle sonuçlandı. Ancak 24 Haziran gecesi CHP'nin başını çektiği "muhalefet bloku"nun acil cevap bekleyen tavrı, 24 Haziran gecesi Türkiye'de nasıl bir kaos planlandığının da araştırılması gerekliliğini ortaya koydu. İşte "Kod adı:HDPKK" operasyonunun şifreleri...

Giriş Tarihi 26 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 26 Haziran 2018, 23:05
24 Haziran gecesi CHP nasıl bir kaos planladı? Seçim gecesinin en karanlık soru işaretleri

İÇİNDEKİLER



24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde muhalefet cephesi, "Millet ittifakı" çatısı altında toplandı. CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi olarak bir blok oluşturdu. Ancak ittifakın gizli bir ortağı da vardı; HDP. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitinglerine HDP bayraklarıyla verilen destek, İnce'nin HDP'nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ı ilk iş olarak Edirne'deki cezaevinde ziyaret edip, meydanlarda Demirtaş'a "özgürlük" istemesi, "Millet İttifakı"nın gizli ortağının HDP olduğunu gösteriyordu. Seçim kampanyası sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AK Parti yetkilileri, siyasi analistler HDP'nin CHP-İyi Parti-Saadet Partisi ittifakının gizli ortağı olduğunu sık sık gündeme getirdiler.

GİZLİ ORTAK HDP KANITLARI

24 Haziran seçimleri sonucu da bu ittifakın sahada nasıl uygulandığını gösterdi. HDP, Doğu ve Güneydoğu'da kan kaybetmesine rağmen CHP'li her aileden 1 oy projesiyle barajı geçmeyi başardı. CHP ise doğuda ciddi bir kayıp yaşadı. CHP'nin doğu illerinde aldığı oylar şöyle:

Batman: Yüzde 1,36

Bingöl: Yüzde 2,28

Muş: Yüzde 1,98

Diyarbakır: Yüzde 2,5

Siirt: Yüzde 2,04





Ayrıca her CHP'li aileden HDP'ye 1 oy projesiyle CHP'nin İstanbul'daki kale ilçelerinden HDP'ye ciddi oy kayması oldu. Şişli'den %12,69; Sarıyer'den %7,55; Kadıköy'den %11,07 ve Beşiktaş'tan %14,15'lik geçiş gözlendi. Selahattin Demirtaş'ın İstanbul'da CHP'nin kalesi olan ilçelerden aldığı oylar:

Şişli: %5,54

Sarıyer: %2,77

Kadıköy: %2,47

Beşiktaş: %2,33

HDP'nin İstanbul'da CHP'nin kalesi olan ilçelerden aldığı oylar:

Şişli: %18,23

Sarıyer: %10,32

Kadıköy: %13,54

Beşiktaş: %16,48




Demirtaş'ın oylarının HDP'nin kemik oyları olduğu düşünüldüğünde, her CHP'li aileden HDP'ye 1 oy projesinin başarıya ulaştığı anlaşılıyor.

Buna göre ilçe ilçe CHP'den HDP'ye şu oylar kaydı:

Şişli: %12,69

Sarıyer: %7,55

Kadıköy: %11,07

Beşiktaş: %14,15



24 HAZİRAN GECESİ NELER YAŞANDI?

24 Haziran öncesi HDP ile kurulan gizli ittifakın tek amacının PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'ye baraj aştırma olduğu daha net anlaşılıyor. 24 Haziran akşamı sandıklar açılmaya başlandıktan sonra CHP'nin özellikle Anadolu Ajansı'nın sonuçlarını "manipülatif" gösterip, ülke çapında ciddi bir provokasyona neden olacak çıkışlar yapması, o gece nasıl bir kaos planlandığının araştırılması gerektiğini gösteriyor.


Sadece CHP değil, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de daha seçime 3 gün kala Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak hakkında akıl almaz bir iftira attı. Akşener, twitter'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak, "Damadınız Anadolu Ajansı'na '24 Haziran seçim akşamı 21.30 itibariyle bizi %52 olarak ilan edeceksin' dedi mi, demedi mi?" yalanını ortaya atarak, seçimde hile algısına başladı. Bakan Berat Albayrak da bu iftiraya 1 milyon liralık tazminat davası açtı.



Belli ki 24 Haziran akşamı için karanlık bir "el", provokasyon ortamı hazırlıyordu. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce seçime yaklaşıldıkça kendisiyle ilgili çıtayı yükseltip birinci turda kazanacağını iddia edecek kadar ileri gitti. Mitinglerde "hile" yalanını ısrarla gündemde tuttu. Seçmenlerini sürekli olarak sandık başına ve il seçim kurullarında nöbete çağırdı.


Seçim günü sandıklar kapanır kapanmaz da CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Bülent Tezcan, Anadolu Ajansı'nın sonuçlarının manipülatif olduğu yalanını yüksek tonda gündemde tutup, seçimin 2. tura kaldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 44, İnce'nin de yüzde 40 oy bandında olduğunu iddia etti.



Tezcan ve CHP yönetimi seçmenlerini de sandık başlarına çağırarak provokasyon zeminini iyice ateşledi. Tezcan sık sık basının karşısına çıkıp "sandıkta hile" yalanıyla kitleleri provoke edecek açıklamalarda bulundu.

NİHAT GENÇ DEŞİFRE EDİYOR

Ulusalcı yazar Nihat Genç bugün OdaTV sitesinde yayınlanan yazısında 24 Haziran gecesi CHP'nin HDP üzerinden nasıl bir karanlık hesaplar içinde olduğunu deşifre etti. "O gece ne mi oldu, HDP barajı geçmemiş olsaydı İnce ve Kaftancıoğlu işte o zaman seçim kurulu önüne yürüyecek kitleleri ayağa kaldıracaktı." diyen Genç'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Baştan söyleyelim, seçim gecesi, seçim kurulu önüne yürüyeceğini söyleyen kararlı, iddialı, coşkun, direnişçi aday İnce neden sessizleşti? Türkiye boşlukta kalmış bu karanlık an'la yatıp kalkıyor. Ne oldu, dedikoduların bini bir para, birden ne değişti? İnce seçim sonuçlarına itiraz neden etmedi, kitlesini sahipsiz, yüzüstü, cevapsız sokakta niçin bıraktı?

Ne olduğunu söyleyelim, tam o saatte HDP'nin barajı geçtiği anlaşıldı. HDP barajı geçince sular duruldu aman HDP'nin barajı geçtiği seçime bir şaibe bulaşmasın havası, baskılarla telkinlerle hakim oldu.






Yani HDP barajı geçmemiş olsaydı İnce seçim kurulunun önüne inecekti.

Aynı saatte hayatında devlete hiç inanmamış isyancı, devrimci Kaftancıoğlu da kendisinden hiç beklenmeyen bir uzlaşı açıklaması yaptı "CHP'deki sonuçlar seçim kurulu sonuçlarıyla uyuşuyor" dedi.

Kaftancıoğlu'ndan hiç beklenmeyen bu yumuşak inişli sakinleştirme uyarısı da HDP'nin o saatte barajı geçmiş olmasıydı.

O gece ne mi oldu, HDP barajı geçmemiş olsaydı İnce ve Kaftancıoğlu işte o zaman seçim kurulu önüne yürüyecek kitleleri ayağa kaldıracaktı.

Karanlıkta ve boşlukta kalan o dakikalarda Avrupalı elçilerin kulaklara fısıldadığı gerçek de buydu, HDP'nin baraj geçtiği anlaşılınca Bülent Tezcan'ın, İnce'nin ve Kaftancıoğlu'nun tavırları kendilerinden hiç beklenmediği ve çok garip bir şekilde değişti, HDP barajı geçti, direniş bitti, seçim bitti.."

HDP barajı geçememiş olsaydı siz o zaman seyredecektiniz gümbürtüyü ve sokaklarda direniş, barış, özgürlük, hak hukuk sloganlarını.

Yeni CHP sittin sene artık bu soruların cevabını veremez.

CHP kimi kurtarmanın peşinde ve CHP kimlere emanet bir daha görün tanıyın.

Ve ertesi gün CHP'liler kan ağlarken, Halk TV ekranında bir önceki güne kadar heyecanla yayın yapan Ayşenur Arslan'ın gülerek yaptığı seçim değerlendirme programını da asla unutmayacağım



"ADAM KAZANDI"

CHP, FETÖ ve özellikle de HDP seçim gecesi eş zamanlı biçimde "sandıkta hile" yalanıyla provokasyonu yaparken, Fox TV'de Muharrem İnce'nin "adam kazandı" mesajı bir anda provokatörleri allak bullak etti. CHP sözcüsü Bülent Tezcan üzerinden yürütülen sandık provokasyonu, Muharrem İnce'nin Fox TV programcısı İsmail Küçükkaya'ya whatsapp üzerinden attığı "Adam kazandı" mesajıyla boşa düştü. Bizzat CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığını ilan etti.


İnce'nin bu çıkışıyla birlikte sosyal medyada hızla "İnce nerede?", "kaçırıldı", "Albaylar başına silah dayadı", "Meral Akşener de kaçırıldı" yalanları dolaşıma sokuldu. İlk başta "şizofrenik" gibi gelen mesajlar aslında 24 Haziran gecesi büyük ve kanlı bir provokasyonun tertiplendiğinin işaretlerini taşıyordu.

Sosyal medyada "İnce ve Akşener kaçırıldı, Genelkurmay'dan arandılar" gibi yalanları söyleyen provokatörlere Aziz Nesin'in yurt dışında yaşayan oğlu Ahmet Nesin de "Hava darbe kokuyor" tweetiyle katıldı. Şizofrenik gibi görünen paylaşımları yapanlar öfkelerini bir anda Fox TV'ye yöneltiler. İnce ve Fox TV, CHP'nin "sonuçlar hileli" operasyonunu boşa çıkarırken bu kez de sosyal medyadaki aynı provokatörler "Fox TV ele geçirildi, yayın kesildi" gibi bir yalanla kitleleri terörize ettiler.


Fox TV haber spikeri Fatih Portakal da tüm bu iddialara 2 gündür ekranından "yok öyle bir saçmalık" diye cevap verip, CHP sözcüsü Bülent Tezcan'ı "provokasyonun sorumlusu" ilan etti.

CHP SÖZCÜSÜ MÜ PROVOKATÖR MÜ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Bülent Tezcan'ın 24 Haziran gecesi çıkışları Türkiye'de HDP üzerinden ciddi bir kaosun ateşlenmek istendiğini gösteriyor. Tezcan'ın "Anadolu Ajansı'nın sonuçları yalan" diye basın toplantısı yaptığı saatlerde, hemen yanıbaşında duran CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in koordinatörlüğünü yaptığı "Adil Seçim Platformu"nun verileri Anadolu Ajansı sonuçlarıyla neredeyse aynıydı.





Ancak İnce'nin Fox TV'deki "Adam kazandı" mesajının ardından CHP sözcüsü de bir süre sonra basının karşısına geçip, o yalanları söyleyen kendisi değilmiş, "sandıkta hile" diye provokasyon yapmamışlar gibi sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferini kabul edip, Anadolu Ajansı'nı da doğruladı. CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu ekibinin seçim üzerinden nasıl bir kaos planını sahnelemek istedikleri sorusu da halen akıllarda çözülmeyi bekliyor.

O GECE NEYİN HAZIRLIĞI YAPILDI?

24 Haziran gecesi yaşananlar gösteriyor ki, Türkiye'de ciddi bir kaosun fitili ateşlenmek istendi. Kaosu kışkırtan da CHP oldu. HDP, FETÖ de aynı operasyona destek verirken, Batı medyası da da HDP üzerinden yalan haberlerle algı operasyonunun parçası oldu.




Yaptığı yayınlarla PKK'nın sözcüsü gibi davranan Fransız kanalı France 24, seçim programına bağlanan PKK'lı bir gazetecinin bölgede seçim gözlemi yapacak "yabancıların tutuklandığı ancak kırsalda silahları ve paramiliter savaşçıların olduğu" yalanını ortaya atttılar.




KILIÇDAROĞLU KAOS PEŞİNDE

24 Haziran seçimlerinde 10. kez yenilen CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da günler sonra basının önüne geçip, "provokatif" üslubuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın demokrasi zaferiyle sonuçlanan tabloya saygı göstermediğini ilan edip, kendisini tebrik de etmeyeceğini söyleyerek militanlaşmış biçimde hazır kıta bekleyen provokatörlere umut dağıttı.


ÖZEL HABER / TAKVİM.COM.TR