Kod adı kedicik

Adnan Oktar ve “kedicikleri”m dediği kadınlar dün gözaltına alındı. Oktar ve ekibine yönelik 30 farklı suçlamadan bazıları şunlardı: Siyasi ve askeri casusluk, cinsel taciz, çocukların cinsel istismarı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2018 Güncelleme 12 Temmuz 2018, 03:15
Kod adı kedicik

İÇİNDEKİLER



İ
stanbul Emniyeti, kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ile grubuna yönelik düğmeye bastı. Dün İstanbul, Ankara, Muğla ve Antalya'da operasyon yapıldı. 235 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 129'u erkek, 106'sı kadındı. Oktar'ın yardımcısı Tarkan Yavaş'ın kaçtığı anlaşıldı. Oktar'ın villasına, canlı yayınların yapıldığı A9 TV'ye baskınlar düzenlendi.



KAYYUM ATANDI

Baskın haberini alınca kaçmaya çalışan Adnan Oktar, Sarıyer'de kıskıvrak yakalandı. Oktar'la birlikte, 'Kedicikler' diye anılan kadın örgüt üyeleri de emniyete götürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Sulh Ceza Hakimliği'nce şüphelilerin mal varlıklarına el konulmasına hükmedildi. Şüphelilerin şirket, vakıf ve derneklerine kayyum atandı. Öte yandan casuslukla suçlanan Oktar'ın örgüt üyelerinden biri de İsrailli Milletvekili Y.G'ydi. Bu milletvekili, İstanbul'a gelerek Adnan Oktar ve adamlarından aldığı bilgileri MOSSAD ve Netenyahu ile paylaşıyordu. Y.G., özellikle Türkiye'deki siyasi gelişmeleri İsrail'e iletiyordu.



İŞTE KEDİCİKLERİN SONU
Kamuoyunda "Kedicik" olarak bilinen çok sayıda kadın dün gözaltına alındı.


Gözaltına alınan zanlılar arasında Hüma Babuna da vardı. Babuna kaçmak isterken yakalandı.


Hakkında gözaltı kararı bulunan kadınlardan biri de Bodrum'da güneşlenirken yakalandı. Ardından İstanbul'a gönderildi.


KAN TOPLAMIŞTI

Gözaltına alınan isimlerden biri de Oktar Babuna'ydı. Babuna 19 yıl önce kanser olduğunu söyleyerek ilik kampanyası başlatmıştı. Ancak 120 bin kişinin iliğinin ABD'ya gönderilidiği belirlenmişti. Bu arada Oktar Babuna'nın kardeşleri Tuğba, Ceydan, Eda ve Hüma da örgüte katılmıştı.


FETÖ BENZERİ YAPILANMA
"Devletin gizli bilgilerini İsrail'e satmak"la da suçlanan Adnan Oktar Örgütü'nün FETÖ benzeri bir yapılanmaya sahip olduğu belirlendi. Örgütte, kediciklerden ve pek çok iş kolundan sorumlu örgüt üyelerinin bulunduğu belirtildi. Yine bir Alman kadın örgüt mensubunun ise kadınlardan sorumlu olduğu öğrenildi. Oktar'ın 3 ya da 4 örgüt üyesinin de itirafçı olduğu belirtildi. ​Oktar'ın villasında ve Ümraniye'deki bir depoda tarihi eserler bulundu.


VİLLADA ÜST DÜZEY ARAMA
Adnan Oktar'ın Çengelköy'ün Vaniköy semtindeki milyon dolarlık lüks villasında, gün boyu inceleme yapıldı. Villanın bahçesindeki 1 km.'lik yolun her 20 metresinde 360 derecelik kameralar ve telefonların bulunduğu anlaşıldı. Evin önünde ve garajında da 16 zırhlı lüks araç bulundu. Oktar'ın evinde ise 300 silah ile çelik yelekler çıktı. Bu arada villada bomba aramasının da yapıldığı belirtildi.


Evin önünde ve garajında da 16 zırhlı lüks araç bulundu. Oktar'ın evinde ise 300 silah ile çelik yelekler çıktı. Bu arada villada bomba aramasının da yapıldığı belirtildi.



Ceylan Özgül, 10 yıl örgütün içinde kaldı. 2017 yılında kaçtı. Operasyonla ilgili olarak ise "Bu örgütün iç yüzü pislik dolu. Küçük kızları taciz ediyorlardı" dedi.



İSRAİL BASINININ OKTAR İLGİSİ
HAARETZ gazatesi haberinde Oktar'ın, "İsrail'de 'gerçek dindar' Yahudi birçok arkadaşım var. Onları çok seviyorum" sözlerine yer verdi. Jerusalem Post ise haberini, "Oktar ve İsrail dostluğu yolun sonuna mı geldi?" başlığıyla duyurdu.



EMİR SOMER / FURKAN KARA / FATİH ULAŞ