Darbe defterini kapattık

Başkan Erdoğan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde milyonlara seslendi: Ülkemizde darbe defterini açılmamak üzere kapattık. 15 Temmuz 81 milyonun zaferidir.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2018 Güncelleme 16 Temmuz 2018, 02:14
Darbe defterini kapattık

İÇİNDEKİLER




Başkan
Tayyip Erdoğan, dün 15 Temmuz'un ikinci yıldönümünde önce bin 500 gazi ve şehit yakınıyla Ankara'da buluştu. Akşam ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde vatandaşlara seslendi: Milletimiz asırlardır sahada kanıyla, canıyla, bileğinin hakkıyla kazandıklarını masa oyunlarıyla, diplomasi tuzaklarıyla, hatta ihanetle kaybetmekten bıktı, biz kaybetmeyeceğiz. Biz şehitlerimizin kanları, gazilerimizin fedakarlığı ve bu yola baş koymuş milyonların mücadelesi uğruna kazandıklarımızı masada tehlikeye atmamakta kararlıyız. 15 Temmuz'u unutturmayacağız, unutmayacağız.



AHTAPOTUN KOLLARINI KESTİK
Pensilvanya'daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik bu böyle biline.. Örgütün yapılanmalarını büyük ölçüde çökerttik. Ülkemizde darbe defterini açılmamak üzere kapattık. O gece destan yazan kahramanlarımızı da unutmadık. 15 Temmuz 81 milyonun zaferidir. Başkan Erdoğan, "idam" sloganlarına karşılık "Bunların hepsi müzakere masasında" cevabını verdi.



KAHRAMANLARA SELA OKUNDU
81 ilde 90 bin camide, dün gece 15 Temmuz şehitleri için selalar okundu...
Vatandaşlar, 15 Temuz Şehitler Köprüsü'nü hınca hınç doldurdu. Ellerinde Türk bayraklarıyla gövde gösterisi yaptı.
İki yıl sonra yüzbinler her şeyin başladığı yerdeydi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü unutulmaz bir gün daha yaşadı.


ŞEHİTLER İÇİN KUR'AN OKUDU
15 Temmuz şehitleri için Beştepe Millet Camii'nde hatim yapıldı. Erdoğan da şehitlerin ruhuna Al-i İmran Suresi'nin 190-194'ncü ayetlerini okudu.


​"15 TEMMUZ RUHUNU İLELEBET YAŞATMAYI DİLİYORUM"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için bir paylaşımda bulundu: Emine Erdoğan, mesajında "Aziz milletimizin eşsiz kahramanlığı ile kazanılan 15 Temmuz zaferinin ruhunu ilelebet yaşatmayı diliyorum" dedi.


ANKARA
Karşıyaka Mezarlığı 15 Temmuz Şehitliği'nde şehit yakınları, gazilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile anma ziyareti yaptı.



​İZMİR
İzmir'de "15 Temmuz şehitlerini anma ve demokrasi yürüyüşü" düzenlendi. Gündoğdu Meydanı'nda başlayan yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.


KONYA
Konya'da Mevlana Meydanı ve Kazım Karabekir Caddesi'nde 15 Temmuz'da çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiler açıldı. Bir fotoğraftaki Türk bayrağını öpen çocuk ise görenleri duygulandırdı.


MARDİN
15 Temmuz darbe girişiminde çekilen fotoğraflardan oluşan sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.



HASAN AY