Adalet Bakanı Gül'den ABD'nin kararıyla ilgili ilk açıklama

ABD'nin yaptırımla tehdit ettiği Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir açıklamada bulundu. Twitter'dan açıklama yapan Bakan Gül, 'ABD'de ve Türkiye dışında herhangi bir ülkede ne bir dikili ağacım, ne bir tek kuruş param da yoktur' mesajını paylaştı.

Giriş Tarihi 01 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 02 Ağustos 2018, 00:21
Adalet Bakanı Gül’den ABD’nin kararıyla ilgili ilk açıklama

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'nin kendisi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik yaptırım kararına ilişkin, "Benim bu topraklarda yaşamak ve bu topraklarda ölmek dışında bir düşüm olmadı. ABD'de veya Türkiye dışında herhangi bir ülkede ne bir dikili ağacım ne bir tek kuruş param da yoktur." ifadesini kullandı.

Bakan Gül, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ABD'nin kendisi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yaptırım kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gül, paylaşımında, "Benim bu topraklarda yaşamak ve bu topraklarda ölmek dışında bir düşüm olmadı. ABD'de veya Türkiye dışında herhangi bir ülkede ne bir dikili ağacım ne bir tek kuruş param da yoktur. Nasip olursa belki bir gün memleketim Gaziantep'te küçük bir zeytinlik alırım." ifadelerine yer verdi.





ABD'DEN TÜRKİYE'YE SKANDAL YAPTIRIM KARARI

Türkiye ile ABD arasında Rahip Brunson gerilim yaptırım tehditleriyle devam etmişti.

Beyaz Saray'dan Türkiye'ye yaptırım açıklaması geldi. Yapılan açıklamada "Amerika Birleşik Devletleri, Rahip Brunson konusunda Türkiye'ye yaptırım uygulamaya karar vermiştir. Hazine Bakanlığı Türk İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulanacak. Türkiye'ye yönelik yaptırımların hedefi İçişleri ve Adalet bakanları. Yaptırım gerekçesi iki bakanın Rahip Bruson'un tutukluluğunda rol oynaması" denildi.