Anadolu bir benttir

Başkan Erdoğan Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümü törenlerine katıldı. Şu tarihi açıklamayı yaptı: “Unutmayın, Anadolu bir benttir. Bu bent yıkılırsa ne Ortadoğu kalır ne Afrika, ne Orta Asya kalır, ne Balkanlar ne Kafkasya kalır...”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2018 Güncelleme 27 Ağustos 2018, 02:47
Anadolu bir benttir

İÇİNDEKİLER

Malazgirt Ovası'nda dün tarihi anlar yaşandı. Başkan Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 947. yıldönümü anma törenlerine katıldı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: "Malazgirt demek öncesine baktığımızda Mekke, Kudüs demektir. Sonrasına baktığımızda Bursa, Edirne, İstanbul, Rumeli, Balkanlar demektir.

'GÜÇLÜ OLMALIYIZ'
Bin yıllık gözbebeğimiz Anadolu'yu ne kadar güçlü tutarsak, gerisindeki o dev medeniyeti de o derece güçlü tutmuş oluruz. Unutmayın, Anadolu bir benttir. Bu bent yıkılırsa ne Ortadoğu kalır, ne Afrika, ne Orta Asya kalır, ne Balkanlar ne Kafkasya kalır. Güçlü olmazsak bize şu cihanda bir tek nefes alma imkanı, bir yudum su içme, bir lokma yemek yeme fırsatı vermezler. En küçük bir zafiyet gösterdiğinizde üzerinize nasıl leş kargaları, akbabalar gibi çullandıklarını görürsünüz."




TEHDİT EDENLER CEVABINI ALIR
Törende konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Büyük Türkiye'ye ne ekonomik darbe girişimleri ne 15 Temmuz hain darbe girişimleri sonuç vermemiştir. Türkiye'yi tehdit etmeye kalkanlar gereken cevabı misliyle alırlar" dedi. MHP lideri Bahçeli de "Siyasi ve ekonomik operasyonları vahşice kurgulayanların ilham kaynağı Bizans tahrikidir, döviz ve kur oyunları Bizans yöntemidir" diye konuştu.


HASAN AY