Son dakika: Bedelli askerlik celp bilgileri açıklandı! Bedelli askerlik celp dönemi nasıl sorgulanır?

Binlerce kişinin merakla beklediği bedelli askerlik celp bilgileri e-Devlet üzerinden açıklandı. Açıklanan bilgilerle bedelli askerliğe başvuran adayların ne zaman ve nerede askerlik yapacakları belli oldu. Peki ama bedelli askerlik celp bilgileri nasıl sorgulanır?

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 28 Ağustos 2018, 11:12
Son dakika: Bedelli askerlik celp bilgileri açıklandı! Bedelli askerlik celp dönemi nasıl sorgulanır?

İÇİNDEKİLER

Bedelli askerlik başvuruları devam ederken son dakika gelişmeleri de yaşanmaya devam ediyor. Bedelli askerlik başvurusunu yapan ilk 12 bin kişinin ilk celp döneminde gidecekleri askerlik yerleri bugün e-Devlet üzerinden erişime açıldı. Böylece 15 Eylül, yani ilk celp döneminde gidecek olanların yerleri belli oldu. Bugün açıklanan bedelli askerlik yerleri sonrasında adaylar bedelli askerlik ile ilgili araştırma yapmaya başladı.

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI MI?
Buna göre, söz konusu bilgiler birinci dönemde (15 Eylül 2018) silah altına alınacaklar için bugün açıklanırken, ikinci dönemde (6 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 6 Eylül 2018, üçüncü dönemde (27 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 27 Eylül 2018'de e-Devlet'te ilan edilecek.

E DEVLET İLE BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ SORGULA
Bugün açıklanacak olan bedelli askerlik yerleri öncesi heyecan dorukta. Adaylar bedelli askerlik yeri sorgulama işlemlerini e devlet giriş sistemi üzerinden yapabilir.

BEDELLİ ASKERLİK YERİ SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ASKERLİK YERLERİ NERELER?

Milli Savunma Bakanlığı'nın bedelli askerliğin uygulanmasına yönelik çalışma taslağına göre, başvuru sayısı doğrultusunda ayrı celp dönemleri oluşturulacak. Ankara, Balıkesir, Burdur, İstanbul ve Samsun'daki eğitim merkezlerinin sadece bedelli askerlik yapacaklar için hazırlanması planlanıyor.

İşte zorunlu eğitimin yapılacağı birlikler:​
58'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Burdur​
5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Sivas
1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Manisa
3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı - Antalya
48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Tokat
15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Amasya
59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı – Erzincan
3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Ezine-Çanakkale
1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Aydın
116'ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Çanakkale
9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bilecik
Jandarma Muhabere Eğitim Tabur Komutanlığı-Seferihisar-İzmir
10'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova-İzmir



CELP KONTROLLERİ e-DEVLET'TE​
Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek. Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.

Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile "www.asal.msb.gov.tr" adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.