34 yıllık tezgahı bozuyoruz

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü resepsyionunda çarpıcı mesajlar verdi: Kandil istikametini güvenli hale getirmeye başladık. 34 yıllık bir başka tezgahı daha bozuyoruz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2018 Güncelleme 31 Ağustos 2018, 00:31
34 yıllık tezgahı bozuyoruz

İÇİNDEKİLER



Başkan Erdoğan, Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıldönümünde Anıtkabir Özel Defteri'ne şu mesajları yazdı: Ülkemizin egemenliğine yönelik son zamanlarda artan tehdit, ihlal, saldırılar bizi ideallerimizden ve hedeflerimizden asla alıkoyamayacaktır.

B
AŞKAN Erdoğan, Külliye'de yapılan resepsiyonda konuştu. "Türkiye'yi parmaklarının ucunda oynattıkları devletçiklerle karıştıranlara bu ülkenin binlerce yıllık tarihini hatırlatmak zorunda kalıyoruz" dedi. Başkan şöyle devam etti: Suriye'de Münbiç'i Amerikalılarla görüşerek, teröristlerden arındırmanın yollarını arıyoruz. İdlip'de yeni bir Halep faciası yaşanmaması için Ruslar ve İranlılarla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Irak'ta sınırımızın Kandil istikametini güvenli hale getirmeye başlayarak, 34 yıllık bir başka tezgahı daha bozma yolunda adımlar atıyoruz.

ABD'DEN RÜZGAR ESSE
Eskiden siyasi ve diplomatik olarak kolayca köşeye sıkıştırılabilen, Avrupa'da, Amerika'da rüzgar esse nezle olan bir Türkiye vardı. Bugün neredeyse her gün aleyhinde açıklamalar yapılmasına rağmen, malum kredi derecelendirme kuruluşlarının o sanal verdikleri notlarla bize provokatif dereceler ilan etmelerine rağmen biz kendi yolunda kararlılıkla ilerleyen bir Türkiye'de yaşıyoruz



ZAFER COŞKUSU
Edirne'den Kars'a kadar tüm vatandaşlar Türk bayraklarını aldı. Meydanlara aktı. Şanlı tarihimizin en büyük ve önemli destanlarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutladı.



İstanbul'da Vatan Vaddesi'nde tören düzenlendi. Türkiye Motosiklet Platformu üyeleri de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçti.



Başkent Ankara'da törenlerin adresi Anıtkabir'di. Yaşlısı genci, kadını erkeği binlerce kişi ellerine Türk bayraklarını alan Anıtkabir'e gitti.



Kayseri'de yaşayan Ugandalı Abdülkerim Mugen, efe kıyafeti giyinip zeybek oynadı.



Şanlırufa'daki kutlamalar Şehitlik Anıtı'nda yapıldı. Törende çocuklar da vardı.