Cumhuriyet yazarından FETÖ itirafı

​FETÖ'nün medya yapılanmasında yer alan isimlerin başında gelen Ahmet Altan'ın FETÖ'nün ele geçirdiği Cumhuriyet'te köşe yazısı yazması bir dönem tartışma konusu olmuştu. Cumhuriyet'in mevcut köşe yazarlarından olan Orhan Bursalı'dan itiraf gibi FETÖ açıklaması geldi.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2018, 13:24
Cumhuriyet yazarından FETÖ itirafı

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün kapatılan paçavrası Taraf Gazetesi'nin eski genel yayın yönetmeni Ahmet Altan'ın bir dönem Cumhuriyet'te köşe yazarlığı yapması tartışmalara neden olmuştu. Attığı manşetler ve yaptığı haberlerle Türkiye düşmanlığında sınır tanımayan Cumhuriyet gazetesinin köşe yazarlarından Orhan Bursalı'dan itiraf gibi açıklama geldi.

Bursalı bugünkü köşesinde 'Altan'ın Cumhuriyet'te yazısı neden tartışma yaratıyor?' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Bursalı yazısında, "Neden Cumhuriyet'te?" sorusunu yöneltti. Bursalı'nın o soruya ilişkin "Ve neden bir kesimde Altan'larla bu fikir dayanışması var? Bunun köklerine gidersek, Ahmet Altan'ın FETÖ çetesinin kurduğu Taraf gazetesindeki yayınıyla hâlâ fikir birliği içinde olmak yatıyor" ifadeleri dikkat çekti.

FETÖ'NÜN FİNOSU CAN DÜNDAR HAREKETE GEÇTİ
MİT TIR'ları kumpasının bir numaralı ismi firari FETÖ'cü Can Dündar, Orhan Bursalı'nın bu itirafına sosyal medyadan tepki gösterdi.
Her zaman olduğu gibi FETÖ'cülerin savunuculuğuna soyunan Dündar, Bursalı'yı FETÖ'cüleri ihbar etmekle suçladı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yayın yönetmeni olduğu dönemde gazeteyi iyice FETÖ'nün emrine sokan Dündar, Bursalı'nın eleştirilerine karşılık 'fikir özgürlüğü' yalanına sığındı.