Vatandaşın ekmeğine göz diken isim CHP'li çıktı

Dolar artışını bahane ederek "ekmek 2 lira olmalı" diye spekülatif bir açıklama yapan Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu'nun 24 Haziran seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 07 Eylül 2018, 14:28
Vatandaşın ekmeğine göz diken isim CHP’li çıktı

İÇİNDEKİLER

Dolardaki yükselişi fırsat bilerek gıda fiyatları üzerinde manipülasyon yapan fırsatçılar bir bir deşifre olmaya devam ediyor. Dolardaki artışı bahane ederek un çuvalının fiyatının 175 liraya yükseldiğini iddia eden Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu "Ekmek acilen 2 lira olmalı" açıklamasıyla gündeme gelmeye çalıştı.


Ekmek fiyatları üzerinden spekülasyon yaparak vatandaşların sofrasına göz diken Kavuncu'nun kim olduğu ise çok geçmeden ortaya çıktı. Murat Kavuncu'nun, CHP'li Gürsel Tekin'in yakın arkadaşı olduğu öğrenildi. Kavuncu'nun aynı zamanda 24 Haziran seçimlerinde Ankara'dan CHP Milletvekili adayı olduğu da ortaya çıktı. Yurt dışı destekli her operasyonun arkasından çıkan, yerli ve milli bir duruş sergileyemeyen CHP dolar operasyonunun arkasından da çıkmış oldu.


*CHP'li Gürsel Tekin ve Murat Kavuncu

FIRSATÇI KAVUNCU'YA TOKAT GİBİ YANIT
Murat Kavuncu'nun ekmek ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap gecikmedi. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Günhan Ulusoy Kavuncu'nun skandal açıklamasından sonra "Yarın 1 milyondan fazla çuval unu 95 liradan isteyene teslim ederiz" diyerek fırsatçıların hevesini kursağında bıraktı.