İşte CHP ile Reyhanlı saldırısı arasındaki karanlık ilişki

Reyhanlı'da düzenlenen ve 53 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği hain saldırıdan 2 ay önce katliam emrini veren katil Esad ile bir araya gelen CHP'li milletvekillerinin fotoğrafları yeniden gündeme geldi. Takvim Gazetesi Ankara temsilcisi Zafer Şahin'in Takvim.com.tr için yazdığı yazıya konu ettiği CHP-Reyhanlı ilişkisi günün en çok konuşulan konusu oldu.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 14 Eylül 2018, 20:18
İşte CHP ile Reyhanlı saldırısı arasındaki karanlık ilişki

İÇİNDEKİLER

2013 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen iki ayrı bombalı saldırı sonucu 53 vatandaşımız hayatını kaybederken, 146 vatandaşımız ise yaralanmıştı. Saldırının ardından 32 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 20'si tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Geçtiğimiz günlerde MİT düzenlediği sınır ötesi operasyon ile Reyhanlı saldırısının faili Yusuf Nazik'i yakaladı ve Türkiye'ye getirdi.

MİT'İN YUSUF NAZİK'İ YAKALADIĞI NEFES KESEN OPERASYONUNUN DETAYLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


*Reyhanlı'nın faili Yusuf Nazik

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ
Saldırının faili olan ve Türkiye'ye getirilen Yusuf Nazik sorgusunda her şeyi itiraf etti. Saldırı emrini Esad'dan aldığını itiraf eden Nazik, bağlantılarını bir bir açıkladı. Hain saldırının arkasındaki güçler ve iş birliği içinde olanlar deşifre oldu.


*CHP'li milletvekilleri ile Esad görüşmesi (Abu Firas kod adlı Anas Asaliah da orada)

CHP'DE NAZİK KORKUSU
Takvim Gazetesi Ankara temsilcisi Zafer Şahin'in Takvim.com.tr için kaleme aldığı yazıda
gündeme getirdiği Reyhanlı saldırısı ile CHP ve FETÖ arasındaki ilişki güne damga vurdu. Reyhanlı saldırısının faili olan Yusuf Nazik'in adını verdiği ve saldırının planlayıcısı olduğunu söylediği Suriye İstihbarat görevlisi Abu Firas kod adlı Anas Asaliah'ın, Reyhanlı'daki alçak saldırıdan sadece 2 ay önce CHP'li milletvekilleri ile Esad'ın görüşmesine aracılık eden kişi olduğu ortaya çıktı. Esad'ın akrabası olduğu belirtilen Asaliah'ın 1 Mart 2013'te Türkiye'ye giriş yaptığı ve bu ziyaretten sadece 6 gün sonrasında ise CHP'li vekiller ile Esad'ın buluştuğu ortaya çıktı. Asaliah'ın da hazır bulunduğu o görüşmelerde neler konuşulduğu sır gibi saklanırken, bu görüşmeden sadece 2 ay sonra 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı saldırısı gerçekleşti.

ZAFER ŞAHİN'İN YAZISINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN


*CHP'li vekillerin Esad ile çektirdiği hatıra fotoğrafları

CHP'NİN TAŞERON ÖRGÜTÜ DHKP-C İLE REYHANLI SALDIRISINI DÜZENLEYEN THKP-C ARASINDAKİ İLİŞKİ
Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (THKP-C) olarak bilinen ve 1960'lı yıllarda Mahir Çayan, Münir Ramazan Aktolga ve Yusuf Küpeli tarafından kuruldu. Çayan ve beraberindeki 9 kişi 1972'de emniyet güçleri tarafından düzenlenen operasyonla öldürüldü. Devrimci Sol Örgütü'nün partileşme kararı almasının ardından elebaşı Dursun Karataş tarafından 30 Mart 1994'te kurulan DHKP-C, fikri zemin olarak THKP-C'den etkilendi. DHKP-C; Türkiye ve dünyadaki birçok ülke tarafından "terör örgütü" olarak kabul ediliyor.

CHP'NİN İLK VUKUATI DEĞİL
Bu olay CHP'nin terör örgütleri ile kurduğu kirli ilişkinin ilk örneği değil. Her fırsatta Türkiye düşmanları ile kol kola giren CHP Yönetimi, Bayrampaşa Çevik Kuvveti'ne saldırı düzenleyen DHKP-C'li terörist Berna Yılmaz'a da sahip çıkmıştı.

*İşte Hilmi Yarayıcı'nın Sözde Adalet Yürüyüşü sırasındaki görüntüleri

Sözde Adalet Yürüyüşü'nde de FETÖ'den PKK'ya varana kadar birçok örgüt ile kol kola yürüyen CHP, devrimci marşlar eşliğinde Ankara'dan İstanbul'a yürümüştü. Bu yürüyüş sırasında devrimci marşlar okuyan CHP milletvekili Hilmi Yarayıcı Reyhanlı'ya saldırı emrini veren katil Esad'ın posterleri önünde konser veren Grup Yorum'un solistiydi. Yani CHP, katilin posterleri önünde poz veren Grup Yorum üyelerini Meclis'te ağırlarken, grubun solistini de milletvekili yaparak Meclis'e soktu.


*Grup Yorum konseri

Takvim.com.tr