Son dakika: YKS ek yerleştirme tercihleri başladı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme işlemleri başladı. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2018 YKS ek yerleştirme işlemleri tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından 14-20 Eylül tarihlerinde yapılabilecek. Peki YKS ek yerleştirme nasıl yapılır? Koşulları nelerdir? YKS Ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YKs ek tercih dönemi ile ilgili tüm detaylar...

Giriş Tarihi 14 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 14 Eylül 2018, 13:21
Son dakika: YKS ek yerleştirme tercihleri başladı!

İÇİNDEKİLER

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme tercihleri alınmaya başlandı. 13 Eylül'de ek yerleştirme kılavuzunun yayınlanmasının ardından öğrenciler, bugün itibariyle tercih işlemlerini yapabilecekler.

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

ÖSYM tarafından 2018-YKS sonuçlarına göre 2018-2019 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri yapılacak. Adaylar, 2018-YKS ek yerleştirme tercihlerini, 20 Eylül'e kadar T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bireysel olarak yapacak.

EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

2018-YKS merkezi yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24'ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek. 15 lira olan ek yerleştirme ücreti, 21 Eylül saat 23.59'a kadar yatırılabilecek.

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, üniversiteler tarafından 1-5 Ekim'de gerçekleştirilecek.

TERCİH İŞLEMLERİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik/düzeltme yapabilirsiniz. Tercih işleminizi yaptıktan sonra süresi içinde ek yerleştirme ücretini yatırarak tercih işleminizi tamamlayınız ve "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ederek yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

EK YERLEŞTİRME KILAVUZUNA NEREDEN ULAŞILABİLİR?

Ek yerleştirme kontenjanlarına yerleştirme yapılırken, 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu ve 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara uyulacaktır. Bu kılavuzlarda yer alan bedensel engelliler, bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunları ile ilgili ilke ve kurallar ek yerleştirme için de geçerlidir. Bu nedenle adaylar, adı geçen kılavuzları yeniden incelemelidir.

Ek yerleştirme kılvauzuna bu linkten ulaşılabilir. http://www.osym.gov.tr/TR,15318/2018-yks-ek-yerlestirme-kilavuz-ve-tablolar.html