Deniz Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığında FETÖ operasyonu: 22 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda FETÖ soruşturması kapsamında 10'u muvazzaf asker 22 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2018, 10:12
Deniz Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığında FETÖ operasyonu: 22 gözaltı

İÇİNDEKİLER

Deniz Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığındaki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmada 6'sı muvazzaf 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

22 ŞÜPHELİ İÇİN GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki askerlerden önceki tarihlerde yapılan operasyonlarda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların ifade ve teşhisleri ile FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 1 yarbay, 2 binbaşı, 3 yüzbaşı, 4 astsubay olmak üzere 10 asker şüpheli ile 12 mahrem imam olmak üzere toplam 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

ASKERLERDEN 6'SI AKTİF GÖREVDE

Gözaltına alınan askerlerden 6'sının aktif görevde olduğu, diğerleri hakkında ise soruşturma nedeniyle idari işlem uygulandığı belirtildi. Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara merkezli 13 ilde devam ettiği ifade edildi.