Kars'ta kayıp kız Sedanur her yerde aranıyor

Kars'ın Kağızman ilçesinde dün kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in bulunması için çalışmalar devam ediyor. Anne Handan Güzel, kızının daha önce evden hiç uzaklaşmadığını belirterek, 'Hiç evden ayrılmıyordu, hep evde televizyonun başındaydı. Herkesten yardım diliyorum. Ne olur yavrumu bulun getirin' dedi

Giriş Tarihi 17 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2018, 18:08
Kars’ta kayıp kız Sedanur her yerde aranıyor

İÇİNDEKİLER

Paslı köyünde dün öğle saatlerinde yabani meyve toplamaya çıkan Abdullah ve Handan çiftinin en büyük kızları Sedanur Güzel'i arama çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı. Ekipler, köydeki ev ve arazilerde arama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara İl Jandarma Komutanlığına bağlı iki tim de katılıyor.



"ÇOCUĞUMU BULUN GETİRİN"
Anne Handan Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının dün öğle saatlerinde kaybolduğunu, eve su içmek için gelmesinin ardından bir daha görmediğini söyledi. Güzel, kızının daha önce evden hiç uzaklaşmadığını belirterek, şunları dile getirdi: "Hiç evden ayrılmıyordu, hep evde televizyonun başındaydı. Herkesten yardım diliyorum. Ne olur yavrumu bulun getirin, çocuğuma zarar vermeyin Allah'ınızı severseniz. Herkesin çocuğu var. Geçen sene kaza geçirdi, ayağında sakatlık, gözünde sıkıntı var, ne olursunuz çocuğumu bulun getirin. Bütün Türkiye'ye sesleniyorum: Ne olursunuz çocuğumu bulun getirin, kim aldıysa kim götürdüyse bulun getirin."


'KIZIM, LEYLA VE EYLÜL GİBİ OLMASIN'
Arama çalışmalarını gözü yaşı izleyen anne Handan Güzel, "Dün saat 14.00'te kayboldu. Amca çocuklarıyla erik toplamaya gitmişlerdi. Amca çocuklarına; 'Siz gidin ben biraz daha toplayacağım' demiş ve aşağıya inmiş. Bir daha geri dönmedi. Dünden beri kızımdan haberim yok. Kızımın yerini bilen varsa çıkartsın getirsin, şikayetçi de olmayacağım. Yeter ki sağ salim getirsinler. Bütün Türkiye´ye yalvarıyorum. Ne olursunuz Leyla gibi, Eylül gibi olmasın" dedi.