Dünyanın zirvesi

Başkan Erdoğan dün Soçi’ye gitti. Putin ile bir araya geldi. İdlib’i görüştü. İki lider yaptığı ortak açıklamada İdlib’de silahlardan arındırılmış bölge konusunda mutabık olduklarını vurguladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2018 Güncelleme 18 Eylül 2018, 01:59
Dünyanın zirvesi

İÇİNDEKİLER

Dünya dün Rusya'ya kilitlendi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti için Rusya'nın Soçi kentine gitti. İki lider burada İdlib'i görüştü. Görüşme sonunda gazetecilerin karşısına geçen Erdoğan ve Putin, önemli açıklamalar yaptı.

AĞIR SİLAHLAR ÇEKİLECEK
Başkan Erdoğan şunları söyledi: "Sayın Putin ile İdlib'de karşılıklı endişelerimizi hedef alan çıkış yolu bulunmasında çok önemli mesafe kat ettik. Muhalifler ve rejim kontrolü arasındaki alanlar arasında silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturulmasını kararlaştırdık. Buna karşılık, radikal grupların söz konusu alanda faaliyet göstermemelerini sağlayacağız. Rusya ve Türkiye, silahsızlandırılmış bölge sınırlarında koordineli devriye faaliyeti gösterecektir. Putin ise şöyle devam etti: Sayın Erdoğan ile önemli mutabakatlara ulaştık. 15 Ekim tarihinde silahsızlanma bölgesi, Nusra'daki savaşçılar bu bölgeden çekilecekler. O bölgeden, sayın Erdoğan'ın teklifiyle ağır silahların çekilmesi kararını aldık.



Putin, Erdoğan'ı kapıda karşıladı.