Reyhanlı'nın faili Yusuf Nazik sorguda bir ABD'linin adını verdi

2013 yılında Reyhanlı'da düzenlenen ve 53 vatandaşımızın şehit edildiği saldırının faili olan Yusuf Nazik'in sorgusu sürüyor. Sorguda örgüt ile bağlantılı, Türkçe ve Kürtçeyi iyi derecede konuşabilen bir ABD'linin adını verdi. Bu ABD'linin bulunması için emniyet güçleri 40 kişilik bir ekip kurdu.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 18 Eylül 2018, 08:06
Reyhanlı’nın faili Yusuf Nazik sorguda bir ABD’linin adını verdi

İÇİNDEKİLER

Reyhanlı'da 2013 yılında gerçekleştirilen, 53 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıda failleri yönlendiren ve Suriye istihbaratıyla irtibatı sağlayan Yusuf Nazik, MİT'in 'nokta operasyonu' ile Suriye'nin Lazkiye kentinde yakalanarak, Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın 'aranan teröristler listesi'ndeki 'mavi kategori'de, 'terör örgütü THKP-C mensubu olmak' suçundan yer alan Yusuf Nazik, MİT'teki ön sorgusunun ardından 12 Eylül'de Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edildi. Aynı gün sağlık kontrolünden geçirilen Nazik, daha sonra sorguya alındı.

ÖRGÜTLE BAĞLANTILI MEÇHUL ABD'Lİ
Yusuf Nazik, sorgusunda örgüt ile bağlantılı bir ABD'linin ismini verdi. Nazik'in Türkiye'de irtibatta olduğu, çok iyi Türkçe ve Kürtçe konuştuğu öğrenilen bu ABD'linin bulunması için 40 kişilik özel ekip kuruldu.

ÇEŞİTLİ İSİMLER VERDİ
Silahlı terör örgütünün, Suriye istihbarat servisi El Muharebat ile bağlantısı hakkında konuşan Nazik'in, örgüt ile bağlantılı çeşitli isimler verdiği belirtildi.

KİMLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPTIĞI ÇÖZÜLÜYOR
Gözaltı süresi 6 gün uzatılan Yusuf Nazik'in, sorguda, 'THKP-C Acilciler' örgütü ile ilgili önemli bilgiler paylaştığı öğrenildi. Örgütün Suriye istihbaratı ile bağlantısı hakkında konuşan Nazik, yurt içi ve dışındaki bağlantılarını da anlattı.