Kuşatma altındayız

Başkan Erdoğan, Kabataş Lisesi’nde önemli mesajlar verdi. “Çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız” dedi. Okul kitaplarının dağıtılmayacağı yönündeki iddiaları ise provokasyon olarak nitelendirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2018 Güncelleme 19 Eylül 2018, 01:45
Kuşatma altındayız

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'da, Kabataş Lisesi'nde düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: "Sadece öğretim yeterli değildir. Biz eğitim ve öğretimi bütünleştirmek suretiyle geleceğe yürüyeceğiz. Bugün sınıflarımızdaki temel sorun dikkat ve konsantrasyon eksikliğidir. Evlatlarımızın çoğu bedenen sınıftalar ancak zihnen başka yerdeler. Zira çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız.

BİRİNCİ HAMUR KAĞITTAN
Eğitim-öğretim sistemimizi çocuklarımıza öz güven duygusu kazandıracak, atılım ruhu aşılayacak, pergelin bir ayağını değerlerimize ve ülkemize sabitleyip, diğer ayağıyla tüm dünyayı dolaşacak şekilde inşa etmeliyiz. Biz sıraların üzerine devlet olarak kitapları koyacağız dedik. Okul başladığında öğrencileri kitapları sıraların üzerinde bulacak dedik. Biz teksir kağıtlarıyla ders çalıştık. Birinci hamur kağıttan kitapları hazırlayacağız dedik. Bu sene birileri provoke etmek istedi. Dediler ki basmıyoruz, Milli Eğitim Bakanlığımız sağolsun seferberlik ilan etti, bu yıl bu kitapları yetiştirdik. Türkiye ilim noktasında yokluklar ülkesi olmayacak."



Öğrenciler, Başkan Erdoğan ile bol bol fotoğraf çektirdi.

DÜNYA DEVLERİNE SESLENECEK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe'de AmCham (Türk Amerikan İşadamları Derneği) ve YASED üyesi olan Türkiye'deki yerleşik firmaları kabul edecek. Başkan Erdoğan aralarında Microsoft, Google gibi dünya devlerinin de bulunduğu Amerika'nın önde gelen 30 şirketinin yöneticileriyle bir araya gelecek.