Yaygarayı bırakın! Bu sorulara cevap verin

Her dönem olduğu gibi son günlerde de yaygaraya başlayan CHP'liler gündemi değiştirmeye çalışıyor ve yanıt verilmesi gereken soruları cevapsız bırakıyor.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 22 Eylül 2018, 08:26
Yaygarayı bırakın! Bu sorulara cevap verin

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan hakkındaki asılsız iddiaları nedeniyle toplam 909 bin 353 lira tazminata mahkum edilen Kemal Kılıçdaroğlu, parayı İstanbul 3. İcra Dairesi'ne yatırdı. Peki ama Kılıçdaroğlu bu parayı nereden buldu? MİT TIR'ları ihanetinden mahkum edilen Enis Berberoğlu neden susuyor? Önümüzdeki günlerde büyük protestolar yaşanacağını iddia eden Can Dündar bunu nereden biliyor? İşte yanıt verilmesi gereken o sorular...

PARAYI NASIL YATIRDIN?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıkları iddiaları nedeniyle İstanbul'da açılan 3 ayrı tazminat davasında ödemeye mahkum edildiği 909 bin 353 liralık tazminatı, İstanbul 3. İcra Dairesi'ne yatırdı. Kılıçdaroğlu'nun son mal beyanına göre Ankara Akyurt'ta 2003'te edinilen, değeri 57 bin 300 lira olan konut; Tunceli'de 2007'de edinilen, değeri 75 bin 284 lira olan, kendisi üzerine kayıtlı konut; Burhaniye'de 2009'da edinilen, değeri 300 bin lira olan, kendisi üzerine kayıtlı konut." Kılıçdaroğlu'nun ayrıca 1997'de Akçalı Konut Yapı Kooperatifi ile Gökyurt Konut Yapı Kooperatiflerinden üye olduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun tüm mal varlığını satması halinde bile 909 bin 353 TL'yi bulamıyor. Bu para CHP bütçesinden mi?

NEDEN SUSTUN?
Yargıtay, Enis Berberoğlu'na, durdurulan MİT TIR'ları ihanetinin görüntülerini Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onadı ve vekilliği sona erinceye kadar tahliyesine karar verdi.

28 ŞUBATÇILAR ALKIŞLADI
Casusluğu onanan Berberoğlu cezaevinden aklanmış edasıyla çıktı. Cezaevinde tecrite uğradığı yalanıyla yine bildik laflar etti, kritik soruyu yanıtsız bıraktı. Dündar, MİT TIR'ları görüntülerini kendisine veren kişinin Berberoğlu olduğunu söylemiş ve HTS kayıtlarıyla da kanıtlamıştı. Ancak Berberoğlu cezaevi çıkışında Dündar ile ilgili tek kelime etmedi. 28 Şubat'ın aktörlerinden Ertuğrul Özkök gibi isimler Berberoğlu aklanmış gibi alkış tuttu, Ilıcak ve Osman Kavala gibi isimler için de tahliye çağrısında bulundu.

NEREDEN BİLİYORSUN?
Can Dündar tweetle 3. Havalimanı'nı baltalamayı ve 2. Gezi hayalleri kuran ihaneti itiraf etti: Havaalanı inşaatında bine yakın işçinin kazan kaldırması, yakında başlayacak protestoların ilk işaretiydi. Hükümetin tepkisinin ne olacağının da ilk göstergesi iki şey yaptılar: Polis işçileri tutuklarken, yandaş medya isyana "terör" damgası vurmaya çalıştı.