Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan dünyaya mesaj

Başkan Erdoğan ABD’de önemli mesajlar verdi. “Ülkemize yönelik terör tehdidi son bulana, Suriye’deki çetelerin kökü kazınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. İdlib’in ardından Suriye’deki yeni hedefi gösterdi: Fırat’ın doğusunu da güvenli hale getireceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2018 Güncelleme 25 Eylül 2018, 00:03
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan dünyaya mesaj

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurul görüşmelerine katılmak için ABD'nin New York kentine gitti. İlk olarak Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Türk bayrakları ve "We Love Erdoğan" (Erdoğan'ı seviyoruz), "We Love Turkey (Türkiye'yi seviyoruz) yazılı dövizlerle karşılandı. Başkan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şöyle dedi: "194 ülkenin içinde olduğu BM Genel Kurulu'nda 5 ülkenin dudakları arasına bir dünya mahkum edilemez. Suriye halkını hak ve özgürlük mücadelelerinde yalnız bıraktılar, ama biz yalnız bırakmadık.

ASKERİ BİRLİKLER SINIRA
Bu arada Başkan Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Fırat Nehri'nin doğusunda da yeni harekatlar yapılacağını bir kez daha vurguladı. İdlib sorununun artık çözüme kavuşacak olmasından dolayı Ankara'nın dikkati yeniden Fırat'ın doğusuna kaydı. Bu kapsamda düğmeye basıldı. Sınır boyundaki askeri birlikler takviye edildi. İlk müdahalenin Tel Abyad, Kobani, Kamışlı ve Rasulayn'a yönelik olacağı öğrenildi.



BM Zirvesi için ABD'ye giden Erdoğan'ı, New York'taki Türk vatandaşları ve ABD'li Müslümanlar karşıladı. Coşkulu kalabalık, Türk bayrakları ve We Love Erdoğan, We Love Turkey yazılı dövizler taşıdı.



Başkan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte Amerikan siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X'in kızları Qabilah ve Ilyasah'ı kabul etti.