Hanefi Avcı'dan skandal açıklama! Firari FETÖ'cü Can Dündar'a sahip çıktı

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, yaptığı provokatif haberlerle bilinen sözde gazeteci Çağlar Cilara'nın konuğu olarak katıldığı TV programında skandal bir açıklamaya imza attı. Avcı hakkında gıyabi tutuklama ve kırmızı bülten çıkarılan eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a sahip çıktı.

Giriş Tarihi 02 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 02 Ekim 2018, 18:10
Hanefi Avcı’dan skandal açıklama! Firari FETÖ’cü Can Dündar’a sahip çıktı

İÇİNDEKİLER


Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı; FETÖ tarafından MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara gazetede yer verdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan, hakkında gıyabi tutuklama ve kırmızı bülten çıkarılan eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a sahip çıktı.

AVCI: "CAN DÜNDAR'A DAVA AÇILMASINI YANLIŞ GÖRÜRÜM"

Hanefi Avcı; Halk TV sunucusu Çağlar Cilara'nın, "Can Dündar'ın yaptığı gazetecilik faaliyetiydi" şeklindeki hatırlatmasına, "Ben Can Dündar ve benzerleri hepsini gazeteci görürüm. Buradan dolayı dava açılmasını yanlış görürüm" iddiasında bulundu.

Avcı, "Basına yazdıklarından dolayı kamu davası açılamaz. Bu iyi niyetle yazmıştır. Kamuoyu bilgisi olsun diye yazmıştır. Hükümetin programını bozmuştur o ayrı meseledir. Buradan casusluk suçu çıkmaz" iddiasında bulundu.

CAN DÜNDAR'IN MİT TIRLARI İHANETİNİN KRONOLOJİSİ

KEMAL KILIÇDAROĞLU VE ENİS BERBEROĞLU, ZAMAN'I ZİYARET ETTİ

17 MAYIS 2015: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile FETÖ'nün amiral gazetesi Zaman gazetesinin yöneticileriyle görüştü. Görüşmeye; gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da katıldı.

KILIÇDAROĞLU: "MİT TIR'LARI GÖRÜNTÜLERİNİ SEYRETTİM. BUNLARIN GİZLENECEK BİR YANI YOK"

20 MAYIS 2015: Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesini ziyaret etti. Hürriyet gazetesine açıklamada bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, MİT TIR'ları görüntülerini seyrettiğini açıkladı ve "Bunların gizlenecek bir yanı yok" dedi.

CAN DÜNDAR, ENİS BERBEROĞLU'NU İHBAR ETTİ

27 MAYIS 2015: Can Dündar, saat 14:32:20'de CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu aradı ve 21 saniye görüştü. Berberoğlu'nun kullandığı telefonla görüşme yapıldı. Bu sırada "Şişli Büyükdere Cad. No:22/A İstanbul" adresi civarındaki baz istasyonundan sinyal verisi alındı. Can Dündar, Enis Berberoğlu ile gazete yakınında görüştü, Enis Berberoğlu MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a verdi.

Can Dündar, "Tutuklandık" kitabında; "Nihayet 27 Mayıs Çarşamba günü öğleden sonra solcu bir milletvekili dostum getirdi görüntüleri" ifadelerini kullandı.

AKIN ATALAY'DAN CAN DÜNDAR'A: "TUTUKLAMA KAÇINILMAZ.."

28 MAYIS 2015: Can Dündar, Cumhuriyet gazetesinin manşet toplantısında, Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı ve gazetenin avukatı Akın Atalay'a MİT TIR'ları görüntülerini sordu. Akın Atalay, Can Dündar'a, "Bunun sonuçlarını düşündün mü? Bunun devlet sırrı olduğunu söyleyecekler, tırları durduran savcıları, askerleri tutukladılar. Devletin sırrını ifşa ağır cezalık bir suçtur. Tutuklama kaçınılmaz" dedi.

CAN DÜNDAR İHANET GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

29 MAYIS 2015: Can Dündar, MİT TIR'ları ihanetine ilişkin görüntüleri manşete taşıdı. Türkiye'nin DAEŞ'e silah yardımında bulunduğu iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT TIR'ları eylemini resmi hiyerarşinin dışındaki ast-üst ilişkisi içerisinde gerçekleştirilen silahlı terör örgütü eylemi olarak tanımlıyor..

İHANET MANŞETİ ATILDI, 2 YILDIR SATILMAYAN VİLLA MİT TIR'LARINI DURDURAN TÜMGENERAL HAMZA CELEPOĞLU'NUN AVUKATINA SATILDI

18 HAZİRAN 2015: Can Dündar, Ankara'da 2 yıldır satamadığı Rönesans Evleri'ndeki villasının satışı için eşi Dilek Dündar'a vekalet verdi.

25 HAZİRAN 2015: Dilek Dündar kendi ve eşi Can Dündar'a ait hisseyi MİT TIR'larını durduran Tümgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatının hukuk bürosuna tapudan satış yaptı. Tapuda imza atan ise Hamza Celepoğlu'nun avukatı Sönmez Ahi'nin ortağı Bekir Mustafa Yılmaz olduğu tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Cumhuriyet gazetesini manşeti karşılığı fahiş bir fiyata satıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde olaya adının karıştığı iddia edilen 3 avukat tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklanan avukatlar arasında Tümgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatı Sönmez Ahi de bulunuyor.

27 KASIM 2015: Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül tutuklandı. Can Dündar ve Erdem Gül'ün, TCK'nın 314/2. maddesine göre "teröre yardım ve yataklık", 328. maddesine göre "siyasi ve askeri casusluk amacıyla gizli bilgileri temin etmek" ve 330. maddesine göre "siyasi veya askeri casusluk amacıyla gizli kalması gereken belgeleri açıklamak" suçlarını işlediği ifade edildi.

25 ŞUBAT 2016: Anayasa Mahkemesinin (AYM) haklarında "ihlal" kararı verdiği ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince tahliyelerine hükmedilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Silivri Ceza İnfaz Kurumunda tahliye oldu.

6 MAYIS 2016: İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti; Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ı, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçunu işlediği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün ise, 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

2 NİSAN 2016
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara gazetede yer verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay'ca bozulan eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında gıyabi tutuklama ve kırmızı bülten çıkarılmasına, iade işlemlerinin yapılmasına karar verdi

AVCI: "FETÖ'YE TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEZSİNİZ, PKK İLE AYNI SAFA KOYAMAZSINIZ"

Hanefi Avcı, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü'ne sahip çıktı ve "FETÖ'ye terör örgütü diyemezsiniz, PKK ile aynı safa koyamazsınız" iddiasında bulundu.

AVCI, FETÖ'NÜN TERÖR ÖRGÜTÜ OLMADIĞINI SAVUNDU!

Hanefi Avcı, Halk TV'de katıldığı programda FETÖ'nün terör örgütü olmadığını savundu ve "FETÖ'nün birden fazla suçları var. Türkiye'de yaptıkları kumpaslarla ilgili olarak dersiniz ki organize bir şekilde suç işlemek organına dönmüş gruplar var. Orduya ve muhalefete kumpas kurdular ve bunu sistematik bir hiyerarşi içinde yaptılar. Darbe yaptılar. Darbe apayrı suç. Kanunda yazılı o suçu işlediler ama (FETÖ'ye) terör örgütü diyemezsiniz, PKK ile aynı safa koyamazsınız. Dünya koymuyor. Biz hukuken koymaya çalışıyoruz ama bizim koyduğumuz bizi bağlar, onları bağlamaz" iddiasında bulundu.

TAKVİM.COM.TR