Son dakika: Başkan Erdoğan ile ABD Dışişleri Bakanı Pompeo görüşmesinde ne konuşuldu?

Son dakika haberine göre Ankara'ya resmi temaslarda bulunmak üzere gelen ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile Başkan Erdoğan görüştü. Başkan Erdoğan ile ABD Dışişleri Bakanı Pompeo görüşmesinde hangi konuların ele alındığı tam olarak basına açıklanmazken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi verdi.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 17 Ekim 2018, 12:46
Son dakika: Başkan Erdoğan ile ABD Dışişleri Bakanı Pompeo görüşmesinde ne konuşuldu?

İÇİNDEKİLER

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını görüşmek üzere Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova'ya hareketi öncesi Pompeo'yu Esenboğa Havalimanı'nda kabul etti.

40 DAKİKALIK GÖRÜŞME
Saat 10:10'da başlayan görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katılırken zirve yaklaşık 40 dakika sürdü.

ABD'li bakan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya geldi. Pompeo'nun bu görüşme sonrası Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

ERDOĞAN-POMPEO GÖRÜŞMESİNDE NE KONUŞULDU?
Açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Başkan Erdoğan ile Pompeo arasında ne konuşulduğuna ilişkin mesajlar da verdi. Çavuşoğlu; Erdoğan-Pompeo görüşmesi sırasında Başkan Erdoğan'ın Münbiç için ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'ya, "Sizin zorluklarınız varsa biz teröristleri temizleriz" mesajını verdiğini söyledi.

İLK DURAK SUUDİ ARABİSTAN'DI
ABD Başkanı Donald Trump kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetini soruşturması için Pompeo'yu Suudi Arabistan'a göndermişti.

Pompeo, dün Suudi Kralı Selman ile bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı da görüşme hakkında bir açıklama yaptı ve Pompeo'nun, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti için şeffaf soruşturma taahhütü veren Kral Selman'a teşekkür ettiğini duyurdu.