PTT kesin sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018/1 PTT sınav sonucu sorgulama! PTT duyuru sayfası!

PTT personel alımı yazılı sınavı 12 Ağustos'ta gerçekleştirilmişti. Sınava katılan adaylar sonuçlar için heyecanlı bekleyişini sürdürürken, PTT duyuru sayfasından yaptığı açıklamada, sonuçların 19 Ekim'de açıklanacağını bildirdi. Adayar sonuçların açıklanıp, açılanmadığını merak ediyor. Peki, PTT kesin sınav sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 19 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 19 Ekim 2018, 15:55
PTT kesin sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018/1 PTT sınav sonucu sorgulama! PTT duyuru sayfası!

İÇİNDEKİLER

PTT sınav sonuçları için geri sayım başladı. 2018/1 personel alımı için 12 Ağustos'ta gerçekleştirilen sınavın sonuçları 20 Eylül'de açıklanmıştı. Sınava katılan bazı adaylar, 21-27 Eylül'de sınav sonucuna ilişkin itirazlarını gerçekleştirdi. PTT'nin duyuru sayfasından yaptığı açıklamaya göre, kesin sınav sonuçlarının 19 Ekim'de açıklanacağı bildirilmişti. Adaylar bu duyurudan sonra kesin sınav sonuçlarını görüntülemek istiyor. Peki, PTT kesin sınav sonuçları açıklandı mı? PTT kesin sınav sonuçları nereden görüntülenir? İşte 2018/1 PTT kesin sınav sonuçları ile ilgili tüm detaylar...

PTT KESİN SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

PTT kesin sınav sonuçlarının bugün açıklanacağı bildirilmişti. Fakat sonuçlar henüz açıklanmadı. PTT tarafından sonuçlar açıklandığında haberimizin içeriğinde yer alacak.

Sonuçlar http://ik.ptt.gov.tr adresinden erişime açılacak.

PTT KESİN SINAV SONUÇLARI BURADAN AÇIKLANACAK

2018/1 personel alımında adaylar; Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına MERNİS adresinin bulunduğu il'e başvuru yaptığından tek il tercihi yapmışlardır. Yazılı sınav sonucunda il bazında her pozisyon için en yüksek puandan başlayarak puan sıralaması yapılacak.

Yerleştirmeler yazılı sınav puanının yanı sıra adayların başvurduğu pozisyon ve il tercihi esas alınarak yapılacak.

Kesin sınav sonucunda;

Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonu için ilan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve iki katı yedek aday,
Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonları için ilan edilen pozisyon sayısının üç katı aday, belirlenecek.

Yazılı sınav sonucunda Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına asil ve yedek olarak yerleşen ve atanmaya hak kazanan adaylara Psikometrik İnceleme yaptırılacaktır. Psikometrik İnceleme sonucuna göre atamaya hak kazanan adaylar istenen belgelerle birlikte, Taşra Teşkilatında ilgili PTT Başmüdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine müracaat edecek olup bu süre içerisinde müracaat etmeyenlerin ataması yapılmayacak.

Sözlü sınav yeri, tarihi ve saati daha sonra açıklanacak olup http://ik.ptt.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonları için yapılacak sözlü sınav sonucunda asil olarak atanmaya hak kazanan adaylar, sözlü sınav sonuçlarının ilanından itibaren onbeş gün içerisinde istenen belgelerle birlikte Merkez Teşkilatında İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına, Taşra Teşkilatında ilgili PTT Başmüdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine müracaat edecek olup bu süre içerisinde müracaat etmeyenlerin ataması yapılmayacaktır.

Atama evrakı tamamlanan adaylara ilişkin İl Emniyet Müdürlüklerince önce güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırılacak olup atanmasına engel durumu bulunmayanların atamaları yapılarak göreve başlayışları sağlanacaktır.