Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Ayrımcılık yapan karşısında bizi bulur

Başkan Erdoğan, Diyarbakır’dan seslendi: Kendine başka kimlik arayan, evini de onurunu da kaybetmeye mahkum olur. Bu ülkede etnik ayrımcılık yapan ise karşısında önce bizi bulur

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2018 Güncelleme 21 Ekim 2018, 00:29
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Ayrımcılık yapan karşısında bizi bulur

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Stadyumu'nun açılışı ve Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali'ne katılmak üzere dün Diyarbakır'daydı. Stadyumda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, festivalin İstanbul'un ardından Diyarbakır'da yapılmasının anlamlı olduğunu belirterek şunları söyledi:

Bundan birkaç yıl önce kimi şehirlerimizde bazı mahallelerde çukurlar kazarak, ülkemizin geleceğini oraya gömmek istediler. Biz de bu abideleri diktik. Onlar çukur kazdılar, biz ise bu abideleri diktik. Diyarbakır halkı devletinin yanında dimdik durdu ve teröristleri hüsrana uğrattı.



Adı ve iddiaları ne olursa olsun, tüm terör örgütlerinin ipinin ucu aynı yere çıkar. Benliklerini 1 dolara Amerika'daki şarlatana satan FETÖ'cüler ve İslam adına Müslümanları katleden DEAŞ'lılar ile kendi ülkesine kurşun sıkan bölücü teröristlerin hiçbir farkı yoktur.

Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Süryanisiyle, Arabıyla, Balkan veya Kafkas göçmeniyle vatandaşımızın tek bir devleti vardır; o da Türkiye Cumhuriyeti'dir. Kendine başka kimlik arayan, başka devlet arayan yakın tarihte örneğini gördüğümüz gibi evini de ailesini de onurunu da kaybetmeye mahkum oluyor.
Türkiye, her kesimden insanımızın ortak gayretiyle bu tuzağa düşmemiş, oyunu bozmuştur. Bugün hâlâ birliğin, beraberliğin, kardeşliğin değil de bölücülüğün diliyle konuşanların tek derdi ellerindeki siyasi ve ekonomik rantın kaybetme korkusudur.

Çukur eylemlerinde niyet hak değildi. Suriye'de gaye adalet değildi. Bu ülkede etnik ayrımcılık yapan karşısında önce bizi bulur.



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasından sonra sahaya inerek çocuklarla ilgilendi. Erdoğan daha sonra bakanlar ve eski milli futbolcular arasında oynanan futbol karşılaşmasının başlama vuruşunu gerçekleştirdi.



Şöhretler ve bakanlar arasında oynanan müsabaka büyük ilgi gördü.