Yeniden diriliş

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Türkiye'nin işaretini verdi: Yeni bir dönemin arefesindeyiz; bu dönemin adı yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir. Bu dönem yeniden büyük Türkiye idealini pratiğe dökmedir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2018 Güncelleme 22 Ekim 2018, 01:09
Yeniden diriliş

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Genel Merkez binası ile Üsküdar-Çekmeköy metro açılışına katıldı. Erdoğan buralarda yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:

Darbe dönemlerinin baskıcı, faşist anlayışını rafa kaldırdık. Utanç sahnelerine son verdik.
Son 16 yılda kaybedenler hiçbir riske girmeden para kazanmaya çalışan asalaklar olmuştur. Bir avuç seçkin olmuştur.
Yeni bir dönemin arefesindeyiz; bu dönemin adı yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir. Bu dönem yeniden büyük Türkiye idealini pratiğe dökmedir. Biz kendimizle beraber mazlum ve mağdurların barış içerisinde yaşadığı bir sistemin savunuculuğunu yapıyoruz.
Ana muhalefetin başı İngiltere'de "Türkiye'deki Suriyeliler'i tekrar göndereceğiz" diyor. Bunun insanlıktan nasibi var mı?
Onlar teröristlerle yürüyebilirler. Biz rahmetle yürümeye devam edeceğiz. Bay Kemal, sen onlarla yürümeye devam et.
Canım kardeşim boşuna uğraşma. Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Bu böyle biline...

KAŞIKÇI OLAYINI YARIN ANLATACAĞIM
Başkan Erdoğan, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili konuştu. Erdoğan, "Biz kararlıyız dedik. Bunu meydana çıkaracağız dedik. Açıklamalarımı Salı günü (yarın) grup toplantısında yapacağım. Burada adaleti arıyoruz. 15 kişi buraya niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı. Bunlar tüm detaylarıyla açıklanmalıdır. Bunları Salı günü çok daha farklı bir şekilde grup konuşmamda anlatacağım. Orada bunların detayına gireceğim" dedi.

ERDOĞAN iLE TRUMP​ TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, dün gece geç saatlerde telefon ile görüştü. İki lider, Türkiye ve ABD arasındaki işbirliğini her alanda normalleştirme ve geliştirilme kararlılıklarını teyit etti. Görüşmede, Kaşıkçı olayının bütün yönleriyle aydınlatılması gerektiği hususunda mutabık kalındı. Brunson meselesini de konuşan başkanlar, Münbiç konusundaki yol haritasının biran önce hayata geçirilmesinin önemine işaret ederken İdlib mutabakatının önemi bir kez daha vurgu yaptı.



Başkan sevgisi...

ZEYNEL YAMAN