Başkan Erdoğan: Cemal Kaşıkçı’nın cesedi nerede!

Başkan Erdoğan, Kaşıkçı olayı hakkında beklenen açıklamayı yaptı. Suudiler'in cevaplaması gereken soruları sıraladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2018 Güncelleme 24 Ekim 2018, 02:11
Başkan Erdoğan: Cemal Kaşıkçı’nın cesedi nerede!

İÇİNDEKİLER

Ortaya çıkan deliller, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın vahşi bir cinayete kurban gittiğini gösteriyor. Mevcut bilgiler ışığında şu sorular kafa kurcalıyor.
15 Kişi cinayet günü niçin İstanbul'da toplandı? Kimden emir aldılar? Bina neden günler sonra incelemeye açıldı? Ceset neden yok? Yerli işbirlikçi kim?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin çarpıcı detaylar paylaştı. Gelişmeleri gün gün ve saat saat anlatan Erdoğan şunları söyledi: Şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler ve deliller Cemal Kaşıkçı'nın vahşi bir cinayete kurban gittiğini gösteriyor. Böyle bir vahşetin örtbas edilmesi tüm insanlığın vicdanını yaralayacaktır. Suudi Arabistan yönetiminin cinayeti kabul ederek önemli bir adım attı. Bundan sonra kendilerinden meselenin en altından en üstüne kadar tüm sorumlularını açık yüreklilikle ortaya çıkarmalarını ve hukuk önünde gereken cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz. Cinayetin anlık bir hadiseden kaynaklanmadı, planlı bir operasyonun ürünü olduğu yönünde elimizde güçlü emareler bulunuyor. Bu çağrım Suudi Arabistan Kralı başta olmak üzere üst yönetiminedir, olayın cereyan ettiği yer İstanbul'dur. Dolayısıyla 18 tutuklunun yargılanmasının İstanbul'da yapılması teklifimizdir. Takdir kendilerinindir, ama bu benim



CUMHUR DEVAM YERELDE TAMAM

Başkan Erdoğan, MHP ile ittifak konusunda ise şunları söyledi: Cumhur İttifakı'nı ülkemizin son yıllardaki en önemli kazanımlarından biri olarak görüyor ve geleceğe taşımak istiyoruz. Bu ittifakın ruhuna zarar verecek hiçbir işin içinde olmadık, olmayız. Milletimizin bize emaneti olan Cumhur İttifakı'nı günlük siyasi tartışmaların üzerinde tutmak istedik. Gördük ki MHP kendisi için çok farklı bir tercih yaptı. Saygı duyarız. Söyleyeceğimiz tek şey; yerel seçimlerde madem ki biz yolumuza diyorlar bizde herkes kendi yoluna deriz.



YOLUMUZU
KENDİMİZ ÇİZECEĞİZ
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. "Yerel seçimlerde yolumuzu kendimiz çizeceğiz" diyen Bahçeli, 2019 yerel seçimlerinde hiçbir partiyle ittifak yapılmayacağını açıkladı. Sonrasında yeni bir açıklama daha yapan Bahçeli, "Cumhur ittifakı devam ediyor, yerelde ittifak yok' dedi ve yerel seçimlerde İstanbul'da aday çıkaracaklarını ifade etti.

​CIA BAŞKANI ANKARA'DA
CIA Başkanı Gina Haspel dün Ankara'ya geldi. MİT Başkanlığı'nda görüşmeler yapan Haspel'e, Kaşıkçı olayıyla ilgili delillerin gösterildiği öğrenildi.

ERDOĞAN İLE TRUMP 11 KASIM'DA GÖRÜŞECEK
Başkan Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın, Fransa'da 11- 12 Kasım'da yapılacak Paris Barış Konferansı'nda bir araya geleceği öğrenildi. Baş başa yapılacak görüşmede, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin yanısıra İdlib, Münbiç, FETÖ elebaşının iadesi gibi konuların ele alınması bekleniyor.