CHP'nin Fındıklı Belediye Başkan adayı Ercüment Çervatoğlu HDP'li çıktı

Yerel seçimler öncesi aday belirleme çalışmalarını sürdüren CHP, HDP ile yakın temas halini sürdürüyor. Tıpkı 24 Haziran seçimleri gibi HDP ile ittifak yapma planı yapan CHP, Rize Fındıklı Belediye Başkan adayı olarak HDP'li Ercüment Çervatoğlu'nu gösterdi.

Giriş Tarihi 26 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 26 Ekim 2018, 11:22
CHP’nin Fındıklı Belediye Başkan adayı Ercüment Çervatoğlu HDP’li çıktı

İÇİNDEKİLER

CHP Parti Meclisi'nde Rize'nin Fındıklı ilçe belediye başkan adayı olarak onaylanan Ercüment Çervatoğlu'nun, sosyal medya hesabından yaptığı HDP'yi öven paylaşımlar partiyi karıştırdı. Çervatoğlu'nun sosyal medyada HDP'nin terör örgütü yöneticiliğinden tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, PYD terör örgütü elebaşlarından Salih Müslim, Leyla Zana ve PKK'ya yakın yayın organlarının haberlerini paylaştığı mesajları gören CHP'liler, genel merkez santralini kilitledi. Yerel seçimde İstanbul'da HDP ile örtülü ittifak yapacağı iddialarını yalanlayan CHP yönetiminin Rize'nin Fındıklı ilçesinde HDP sempatizanı bir ismi aday göstermesi "HDP ile ittifak tamam" şeklinde yorumlandı. Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan Ercüment Çervatoğlu, 2015 yılında HDP'nin Trabzon'da örgütlenmesi için çağrıda bulunan 'Trabzon Sivil İnisiyatif Grubu' üyeleri arasında bulunuyor.

DEMİRTAŞ HAYRANI
Makine Mühendisleri Odası Genel Sekreterliği görevini de yürüten Çervatoğlu, 2014 yılındaki Kobani olayları sırasında PYD'li terörist Salih Müslim'in "Kobani düşmedi, halk direniyor" açıklamasını RT ederek destek verdi. 7 Haziran seçimleri öncesinde HDP'nin barajı aşarak Meclis'e girmesi için çabalayan Çervatoğlu'nun bu dönemde sosyal medya hesabından sık sık Selahattin Demirtaş ve Leyla Zana'nın haberlerini paylaştığı görülüyor. Demirtaş'ın haberleri dışında mitinglerinden de fotoğraflar paylaşan Çervatoğlu, PKK'ya yakın hesaplardan alıntıladığı "Bu gördüğünüz foto, film sahnesi değil. Özgürlüğe susamış bir halk yürüyor" ifadesini kullanmaktan da çekinmiyor. Demirtaş'ın "Sokakta direnmek meşrudur" açıklamasını twitter hesabından destek veren Çervatoğlu, PKK'ya kaynak aktaran HDP'li belediyelere kayyım atanmasını da eleştiriyor. Çervatoğlu'nun paylaşımlarından birinde " Belediyeler kaynaklarını PKK'ya aktarıyor iddiası bir saçmalık. Maaşları ödeyemeyen belediye hangi kaynağı aktarsın! Bu AKP darbeciliği" ifadesi kullanılıyor.

İŞTE ERCÜMENT ÇERVATOĞLU'NUN O PAYLAŞIMLARI