Anıtkabir'deki törende Kullanıldı! İşte ASELSAN'ın ürettiği İhasavar

İnsansız Hava Araçlarına (İHA) müdahale için ASELSAN tarafından geliştirilen 'İhasavar cihazı', Cumhuriyet'in 95. yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törende kullanıldı.

Giriş Tarihi 29 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 29 Ekim 2018, 17:26
Anıtkabir’deki törende Kullanıldı! İşte ASELSAN’ın ürettiği İhasavar

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet'in 95. yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törenler esnasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı personeli tarafından Anıtkabir'e getirilen 'İhasavar cihazı' dikkat çekti.

ASELSAN TARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ

İhasavar, düşman unsurlar tarafından keşif, casusluk, taciz, silahlı saldırı ve bombalama amaçlı olarak kullanılan İnsansız Hava Araçlarına (İHA) müdahale için ASELSAN tarafından geliştirildi.

ANTENİ İLE ETKİNLİK MESAFESİNİ ARTIRIYOR

Aktif karıştırma uygulamasına sahip olan İhasavar'lar, uydu, veri ve görüntü aktarım frekanslarının tamamını aynı anda karıştırarak İHA'lardan kaynaklanabilecek tehditleri yok ediyor, anteni ile de etkinlik mesafesini artırıyor.

1,5 SAAT BOYUNCA KESİNTİSİZ KULLANILABİLİYOR

İhasavarlar, şarj edilebilir yüksek kapasiteli lion bataryaları sayesinde 1,5 saat süreyle kesintisiz biçimde kullanılabiliyor ve dizüstü bilgisayar aracılığıyla programlanıp, eksi 30 ile artı 50 derece sıcaklıklarda da etkisini sürdürüyor.