İngiliz medyası: Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın kimyasal silah kullandığını açıklayacağı için öldürüldü

Cemal Kaşıkçı, sırra kadem bastı. “Öldürüldü” denildi ancak cesedi ortaya çıkmadı. İngiliz medyası ise şu iddiayı yazdı: “Kaşıkçı, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki kimyasal silah kullandığına ilişkin ayrıntıları açıklamak üzereydi. ‘Sıkıntı’ çıkarmaması için ortadan kaldırıldı. Emri ise Kraliyet Ailesi’nin bir üyesi verdi...”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2018 Güncelleme 29 Ekim 2018, 04:48
İngiliz medyası: Kaşıkçı, Suudi Arabistan’ın kimyasal silah kullandığını açıklayacağı için öldürüldü

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili 27 gündür devam eden soruşturmada henüz net bir sonuç elde edilemedi. İngiliz Sunday Express gazetesi ise dün çok ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Marco Giannageli imzasıyla yayınlanan ve İngiliz istihbarat kurumu MI6'ya dayandırılan haberde şunlar söylendi:

3 HAFTA ÖNCE...
"Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın Yemen'de kimyasal silah kullandığına ilişkin ayrıntıları açıklamak üzereydi. İngiliz ajanları, Kaşıkçı'nın kaçırılıp Riyad'a götürülmesi emrinin verildiğini 2 Ekim'den 3 hafta önce öğrendi. Suudi istihbaratı, bunu yapmamaları için uyarıldı. Hatta 1 Ekim günü 2 timin İstanbul'a gönderildiği belirlenince tekrar bir uyarı yaptık. Ancak işe yaramadı. Emri Kraliyet Ailesi üyesi bir kişinin verdiği biliniyor. Fakat Veliaht Prens Selman'ın bundan haberinin olup olmadığı belli değil."



KİRLİ İŞLER
Kaşıkçı'nın cesedinin taşındığı iddia edilen başkonsolosluk araçlarıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Söz konusu araçların bir oto yıkama firmasında yıkandığı anlaşıldı. Detaylı temizlik yapılan araçlardan birinin Suudi Arabistan Başkonsolosu Uteybi'ye ait olduğu belirtildi. Diğer aracın ise Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda parçalandığı iddia edilen Kaşıkçı'nın cesedinin Uteybi'nin kaldığı konuta taşındığı araç olduğu öne sürüldü.


MATTİS'TEN ÇAĞRI
ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cübeyr'e, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürülmesi olayının aydınlatılması ve sorumluların bulunması için çağrı yaptı. ABD'li bakan, "Kaşıkçı'ya ne olduğunu bilmemiz gerekiyor" dedi. Öte yandan Mattis, Kaşıkçı'nın öldürülmesinin bölgedeki istikrarı tehdit ettiğini vurguladı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın cinayetin sorumlularına yönelik ilave önlemler alabileceğini söyledi.



Kaşıkçı'yla ilgili olarak dün Fransa'nın başkenti Paris'te de protesto düzenlendi.